Város Dél-komárom 2022. 06. 08.

Dél-Komárom pedagógusait köszöntötték

A színes diplomásokat, nyugdíjba vonulókat köszöntötte a városvezetés június 3-án pénteken a Jókai moziban – írja a komarom.hu.

Az ünnepségen adták át Komárom Város Pedagógiai Díjait, melyet idén négyen vehették át: Koppánné Molnár Mónika, a Komáromi Napsugár Óvoda intézményvezetője, Fazekas Gáborné, a Feszty Árpád Általános Iskola kémia-biológia szakos tanára, Belsőné Baranyi Gizella Anikó, a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda matematika-ének-zene szakos tanára és Szabó Ferenc, a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola klarinét-szaxofon tanára.

Az elismeréseket dr. Molnár Attila Dél-Komárom polgármestere, Hajnal Dóra és Vajda Bence a város önkormányzati képviselői adták át.

Az ünnepségen köszöntötték a 2020-2021-ben nyugdíjba vonult, illetve ebben az évben nyugdíjba vonuló pedagógusokat, akik több évtizeden keresztül végezték áldozatos munkájukat:

Somogyi Andrást a Tatabánya SZC Alapy Gáspár Technikum és Szakképző iskolából, a Komáromi Csillag Óvodából Hegedűsné Ungár Saroltát és Pálfi Dórát, a Komáromi Feszty Árpád Általános Iskolából, Farkasné Hámori Gabriellát, Kiss Máriát, Törőné Nagy Ilonát, Kovácsné Németh Máriát és Ipolyiné Halasi Évát. A Gesztenyés Óvodából Tóth Mártát, Holczer Istvánnét. Pedagógiai szolgálati emlékérmet vehetett át Petzke János Komáromi Jókai Mór Gimnázium tanára.Köszöntötték továbbá Koppánymonostori Általános Iskolából Juhász Gábornét, a Tatabányai SZC Kultsár István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából Nickné Stanics Mártát és Tóthné Kozári Ilonát. A Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium Móra Ferenc Tagintézményének pedagógusát Kiss Ágnest, a Komáromi Napsugár Óvodából Szokolai Attilánét, a Petőfi Sándor Általános Iskolából Farkas Péternét, Takács Tamásnét, Vargáné Orbán Erzsébetet, Andrási Mihályt, a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvodából Áy Józsefnét, a Tatabányai SZC Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikumból Hókné Szelőczei Annát, a Szivárvány Óvodából Varga Zoltánnét.

Az ünnepségen köszöntötték azokat a nyugdíjas pedagógusokat is, akik 50, 60, 65, illetve 70 évvel ezelőtt kapták meg pedagógus diplomájukat.

Diplomaszerzésének 50 éves jubileuma alkalmából arany diplomát vehetett át: Pőcze László, Jurián Sándorné, Sidi Lászlóné, Varga Ottóné és Vass Péterné, diplomaszerzésének 60 éves jubileuma alkalmából Harmatné Nagy Erzsébet gyémánt oklevelet kapott, Németh Jánosné Bodányi Emma pedig hetven éve szerzett oklevele alapján rubinoklevél birtokosa lett.

Az elismerések átadását követően a pedagógusokat Nemcsák Károly és Tolcsvay Béla előadásában a Szép szerelmem Magyarország zenés-verses műsor is köszöntötte.