Blog 2012. 11. 05.

Adni vagy nem adni?

Az alábbi levelet nemrég kaptuk. Igazából ezen már én is sokat agyaltam, hogy az ilyen és az ehhez hasonló szituációkban mi lenne a helyes lépés. Beszéljük hát meg ezt is.

Szia! Arra gondoltam , megirom ma kora reggel hogyan jártam. Kicsit rosszul is érzem magam miatta….

Szóval reggel felkeltem, felöltöztettem a drága lányom is, hogy még kapjak kiflit a mákos gubámhoz. Elmentem az üzletbe, nem vittem, csak 3 eurot magammal, mondom bőven elég lesz mákra meg kiflire, esetleg belefér még valami édesség a kislánynak. Amint bementünk az üzletbe, látok egy hölgyet, áll az ajtóban, fogdossa a kis dobozkáját: “jó napot, gyerekonkológiára adományt gyűjtök”. Rámosolyogtam, vittem a kocsit és gyorsan megvettem amit kellett. Közben járt az agyam, mit is vegyek, hogy maradjon még valami, esetleg, ha dobok bele… Lányom persze “veszünk nekem is Brumik-ot, meg barátomnak, Leninek is”. Mondom neki, maradj ott, megnézem amit vettem, mennyi lesz a végösszeg és ha belefér, egyet hozhatsz. Hát épp 20 centet kaptam még vissza édességgel együtt.
Kérdés: dobjam bele? 20 centet? bökjem ki vele a szemét a nőnek? vagy a gyerekeknek? mi ha az enyém kerül oda? azon is mások ennyit fognak gondolkozni? de munkanélküli vagyok!!! Csóri 160 euromból is még másokat támogassak, amikor nekem is gondolkozni kell, hogy osztjam be a pénzt?! Kezdődik a lelki gyötrelem sok ember szemében és szivében, hogy még karácsonykor se tud segiteni másokon, magukon se, mert a családnak is kéne valami, meg testvéreknek, keresztgyerekeknek… azok a beteg gyerekek is csak gyógyulni akarnak….

folytatásért katt IDE.

 

Szólj hozzá!