Oktatás 2023. 12. 07.

Advent a Selye gimiben

Az adventi események már december 6-án megkezdődtek a Selye János Gimnáziumban, amikor is minden diák nagy örömére egy selyés Mikulás körbejárta az osztályokat, puttonyából édességet osztogatva. December 11 és 15 között pedig megnyílik a kézműves termékek kiállítása és vására. Számtalan lenyűgöző, kézzel készített dísszel, ékszerrel, meglepetéstermékkel gazdagodhatunk: a karácsonyfeeling garantált!

A karácsonyt igazán karácsonyivá változtató 18. és 20.-a között zajló adventi sütivásár sem maradhat el! Minden gimnazistának lehetősége nyílik új, fantasztikus ízvilágok, egyedi cukrászremekek felfedezésére.

Akik inkább sportolni vágynak, azokra a hatalmas népszerűségnek örvendő, idén is megszervezett, 24 órás röplabdabajnokság vár! A gimnázium ottalvós programja természetesen nem csak a sportról szól, de kétségkívül az egyik legnagyobb buli is minden évfolyam számára.

Végül december 22.-én sor kerül az eseménysorozat méltó fináléjára, az óévbúcsúztató műsorra, melyre idén a komáromi Szent András-bazilikában kerül sor. Hagyomány, hogy minden évben a gimi diákjainak éneke és szavalata ragadja magával a népes közönséget, és zengi be az éppen erre az eseményre kiválasztott templom mesebeli tereit. Hallhatjuk majd a gimnázium énekkarának „angyali” énekét, az énekkart Jurčina Viktória tanárnő vezeti. Végül pedig Andruskó Imre igazgató úr évbúcsúztató beszédének szavait a szívünkbe zárva térhetünk haza az áhított karácsonyi szünetre.

Csehy Flóra