Város 2014. 09. 05.

Aláírták! Közösen indul a Híd és az MKP

KOMÁROM. A két párt egyetértően nyilatkozta: a polgármester alkalmatlan feladatára. A létrejött koalíciót nem a szeretet hozta össze. A koalíció Komáromért jött létre!

Az összefogás a polgármester- és a képviselőjelölteket illeti. Bastrnák Tibor (Híd) kitérő válaszokat adott arról, hogy indul-e a választási listán, de annyi biztos, hogy visszalép Czíria Attila (MKP) javára. A két alpolgármesteri posztot „cserébe” a Híd párt jelöltjei kapnák.
Czíria Attila a múltról nem szeretett volna beszélni, hogy kikerülhesse a csapda helyzeteket. Annyit elárult, hogy a hivatalvezetői poszt is az MKP-hoz kerülne. A szerződés további pontjait nem részletezték, elmondásuk szerint egy ilyen pártközi dokumentum a legtöbb esetben nem nyilvános.

Annyit tudni, hogy a 25 fős képviselőjelölti listán a Híd 13, az MKP 12 jelöltet indítana. A Híd majd a jövő héten mutatja be jelöltjeit.

Czíria Attila felvázolta a pártok programjának főbb pilléreit. Kiemelte, hogy szükség van egy erős polgármesterre, aki mögé feláll egy önzetlen csapat, ami összefog és csakis Komárom érdekeit szolgálja.  Legfontosabb feladatnak tartja a munkahelyteremtést és a rezsicsökkentést, de beszélt a Városi hivatal megreformálásáról, a belváros felélesztéséről és egy parkoló rendszer telepítéséről.

A teljes programot egy hónapon belül felmutatják a pártok kidolgozva.

Az előzetes hírek szerint a két párt országos elnökének megjelenése is várható volt, azonban ez elmaradt. Mindkét oldalról azt jelezték, hogy az országos vezetés is támogatja a döntést.

Szlovák polgártársaink :
Az összes komáromi lakos érdeket szeretnénk képviselni.
Megszületett a megegyezés Komáromért.

(jjm)