Város 2019. 03. 28.

Átadták a több mint 200 ezer euróból felújított Tulipán óvodát

Március 27-én hivatalosan is átadták a komáromi Víz utcán található Tulipán óvodát, mely a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program részeként, 230 ezer eurós támogatásából került felújításra.

A tegnapi nap során ünnepélyes keretek között átadásra került a Víz utcai Tulipán óvoda. Tavaly év szeptemberében kezdődött el a munka a Tulipán óvodában. A város több mint 200 ezer eurós pályázati támogatást kapott a Bethlen Gábor Alaptól, mely tartalmazta a hőszigetelést, nyílászárók cseréjét, a teraszok és a bejárat rendbe tételét. Ennek köszönhetően mondhatni teljesen új külsőt kapott az intézmény. Az óvoda ezen kívül további 30 ezer eurót költhetett eszközök (digitális tábla, projektor, laptop) vásárlására.

Az ünnepségen részt vett Czimbalmosné Molnár Judit, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője, Fekete Irén, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöknője, Juhász György, a komáromi Selye János Egyetem rektora, Keszegh Béla, Komárom város polgármestere, Őry Péter, az MKP országos tanácsának elnöke, Czibula Ádám a BGA Felvidék ügyvezető igazgatója, Varga Tamás és Ondrej Gajdáč, Komárom város alpolgármesterei, Szénássy Tímea, az iskolai és kulturális bizottság elnöknője, valamint városi képviselők és más közéleti személyiségek.

A polgármester, Keszegh Béla, köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki segítette az óvoda felújítását. Mint mondta, Komárom város vezetése továbbra is prioritásként tekint a komáromi oktatási intézmények fejlesztésére.

A kultúrműsorról a helyi óvodások gondoskodtak.