Város 2016. 04. 22.

Átadták az új közlekedési pályát

Ma, április 22-én van a Föld napja. Ennek alkalmából mára időzítették az új közlekedési pálya ünnepélyes átadóját, amelyet mindjárt ki is próbálhattak a gyerekek. 

Az új közlekedési pályának az Eötvös iskola udvara ad otthont, ahogy erről már ITT és ITT írtunk. A komáromi óvodák felső, illetve alapiskolák alsó tagozatosai használhatják majd, akik szervezett csoportokban, előzetes egyeztetés után léphetnek a pályára.

A pályán egyszerre 10-15 gyermek tartózkodhat; 22 kisbicikli és 7 roller (valamint egy műanyag kisautó) áll a lurkók rendelkezésére.

Az ünnepélyes megnyitón az iskola igazgatója, Ing. Ölveczky Árpád üdvözölte az egybegyűlteket, majd városunk polgármestere, Ing. Stubendek László mondott rövid beszédet, amelyben megköszönte Varga Tamás képviselőnek a közlekedési pályáért tett lépéseit. Az új pálya létrehozása 24 ezer euróba került.

Teljes generációk nőttek fel úgy, hogy szívükhöz nőtt a régi közlekedési pálya a “Bauringok” mellett – mondta Varga Tamás a megnyitón. – A régi pálya a 80-as évek vége felé “állt le”, felújítani sajnos már nem lehet. Harminc év kihagyás után újra megfelelő körülmények között tanulhatják meg a gyerekek a közlekedés szabályait.

Varga Tamás köszönetet mondott a szponzoroknak: a Levotek és a Vametal-B cégeknek a kivitelezésért; Marcsa Gábor tervezőnek a tervrajzért; Hegedűs Lászlónak, a rendőrség alkalmazottjának a táblák elhelyezéséért. Továbbá Magyarics Józsefnek (SAM), Prágay Jánosnak (Pragokom), Cséplő Gábornak (Komvak), Kollár Zoltánnak (Döner Streetfood); Kiss Györgynek (RemontSK), Simon Péternek (Darton); Lőrincz Leventének (Baustyr), a Komáromi Függetlenek csoportjának, rajtuk kívül Ipóth Szilárdnak, Spišek Lukács Mariánnak, Csintalan Miklósnak, az Őszi családnak, Ölveczky Árpád igazgató úrnak valamint azon szülőknek és adakozóknak, akik nem szeretnék, hogy nevük nyilvánosságra kerüljön.

Az ünnepélyes átadó után Halász Jutka “Boldog születésnapot” című vidám nótája szólt a hangszórókból, és a gyerekek nagy örömmel vették birtokba az új pályát, a rendőrök irányítása mellett.

Fotó: Városi hivatal

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szólj hozzá!