Régió 2017. 05. 04.

Autós üldözés Szímőn – a rendőr és az üldözött is a Vág folyóban kötöttek ki

A rendőrök utána eredtek egy Skoda Octaviának, miután az nem állt meg a STOP jelzőtáblánál.  A Skoda sofőrje őrült menekülésbe kezdett, a rendőrautóból kiadott lövések ellenére. Végül a megáradt Vág folyóban landolt – a rendőrökkel együtt. 

A harminc éves Michal este 11 óra tájt Szímőről Gútára indult a barátnőjéért. Azonban nem állt meg az egyik kereszteződés STOP jelzőtáblájánál. Pechjére éppen elcsípték a rendőrök, akik szerették volna leállítani. Michal azonban inkább rálépett a gázra, igyekezett elillanni a rendőrök elől, akik azonban nem hagyták magukat. Utánaeredtek, és 14 kilométeren keresztül üldözték a fiatalembert, időnként figyelmeztető lövéseket leadva. Michal a bozótosba menekült – azonban nem számolt azzal, hogy a Vág folyó néhány napja meg van duzzadva, így belehajtott a folyóba. A rendőrök meg utána.

Michal még ekkor sem adta fel, azonban most már nem sikerült meglógnia. Így aztán bilincsbe verve nézhette végig, hogyan húzzák ki az autókat a vízből – csaknem négy órán keresztül.

Michal nem azért menekült a rendőrök elől, mert alkoholt ivott, hanem egész egyszerűen azért, mert nincs gépjárművezetői engedélye! Jogosítvány nélkül, amelyet többszöri nekifutásra sem sikerült megcsinálnia, vígan autókázott Szlovákia szerte. A rendőrök már megbüntették néhányszor – és most tizenegyedik alkalommal sem fog kibújni a büntetés alól.

Forrás: www.noviny.sk