Régió 2014. 09. 10.

Autóval ütközött a biciklis. Kis híján elvérzett

A mentősök szerint elvérzett volna a kerékpáros, ha a komáromi rendőrök és a szabadnapos mentőápoló nem nyújt azonnali segítséget a hétfői balesetnél.

Súlyos balesethez riasztották a komáromi rendőröket hétfőn délután az 1. számú főút almásfüzítői szakaszához, ahol egy kerékpáros és egy személygépkocsi ütközött össze.

A rendőrök, látván a kerékpáros sérüléseit, egy szabadnapos mentőápoló segítségével haladéktalanul elsősegélyt nyújtottak. A férfi vérző sebeire nyomókötést helyeztek és a mentő helyszínre érkezéséig stabilizálták állapotát. A mentősök tájékoztatása szerint a két járőr és a mentőápoló azonnali beavatkozása nélkül a kerékpáros akár el is vérezhetett volna a helyszínen. Az egyenruhások a helyszínen maradtak és segítettek kollégáiknak a baleset helyszínelésében, és a szemtanúk felkutatásában.

A mentősök a sérültet kórházba vitték. A helyszínelés ideje alatt kiderült, hogy a személygépkocsi vezetője és a kerékpáros a vasúti átjáró szintbeli találkozásánál ütközött össze, mikor a biciklis a járdáról az úttestre hajtott.

A baleset körülményeit a Komáromi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya vizsgálja.

(police.hu)