Mix 2020. 07. 27.

Életét vesztette a kulturális minisztérium államtitkára egy balesetben, Komárom mellett

Tragikus kimenetelű baleset történt július 25-én, szombaton Komárom és Izsa között, melyben frontálisan ütközött egymásnak két személyautó. Az egyik autó sofőrje Szlovákia kulturális minisztériumának államtitkára, Vladimír Dolinay volt, aki az ütközés következtében a helyszínen életét vesztette.

A balesetre szombaton, a délutáni órákban került sor. Egy Komárom és Izsa között közlekedő KIA személyautó ki akart kerülni egy út szélén parkoló autót, ám a vizes úttesten valószínűleg megcsúszott és áttért a szemközti sávba. A kontrollálhatatlan autó frontálisan ütközött a szemből jövő autóval, melyet Szlovákia kulturális minisztériumának államtitkára, Vladimír Dolinay vezetett. Az államtitkárral együtt utazott felesége és közös gyermekük is. Az ütközéstől mindkét autó az út melletti árokba sodródott.

Dolinay a baleset következtében még a helyszínen életét vesztette, feleségét súlyos sérülésekkel szállították kórházba, míg gyermekük – információink alapján – könnyebb sérülést, agyrázkódást szenvedett. Dolinayt és feleségét a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a járműből. A KIA személyautó sofőrje és utastársa szintén könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Vladimír Dolinayt mindössze július 1-jén nevezték ki új funkciójába. Előtte megyei politikusként tevékenykedett, valamint Pozsony-Ligetfalu városi képviselője is volt.

(képek: HaZZ, Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky)