Mix Dél-komárom 2019. 01. 29.

Az egészségre nevelik a komáromi ovisokat

A kormányhivatal népegészségügyi főosztályának egészségfejlesztői harmadik éve vannak jelen Tatabánya és Komárom óvodáiban egész nevelési évben zajló egészségfejlesztési programjukkal – írja a kemma.hu.

A Meseegészség nevű programsorozat a testképismeret fejlesztésével indul, ahol nagy sikert arat egy embernagyságú sematikus baba, amelyben a gyerekek helyezhetik el a különböző külső és belső szerveket.

Fontos szerepet kap a személyi higiéné kialakításának megtanulása, a helyes táplálkozás és mozgás, de szó esik a környezetvédelem fontosságáról is.

Hangsúlyt kap a közlekedés, amelynek során szituációs kártyák segítségével beszélgetnek arról, mit kell tenni baleset esetén, hogyan lehet segítséget nyújtani.

A prevenciós programba a rendőrség is bekapcsolódott, munkatársai közreműködésével dolgozzák fel a balesetmentes, biztonságos közlekedés témaköreit a gyerekek, majd a gyakorlatban – közlekedési pályán is – bemutatják és gyakorolhatják a fiatalok a fegyelmezett és szabályos közlekedést.

Negyedik tanéve vesznek részt a kormányhivatal munkatársai Komárom egészségnevelési prevenciós programjában, amely a Kincset ér nevet viseli. Az ezt megelőző években még csak az általános és középiskolákban tartottak prevenciós órákat, az idei nevelési évben azonban már az óvodák foglalkozásaiban is aktívan részt vállaltak, ahol a Tatabányán már jól bevált tematika szerint tartják a foglalkozásokat a szakemberek.

(kemma.hu)