Város 2018. 08. 15.

Az egyes lakótelepen is bevásárlóközpont épülhet

Bevásárlóközpont építését tervezi egy befektető az egyes lakótelepen, a Szakszervezetek utcája (Ul. odborárov) és a Selye utca (Selyeho ulica) találkozásán lévő magánterületen, az egykori fémgyűjtő udvar helyén – írja az ujszo.com

A tervek szerint a bevásárlóközpontban a Billa üzletlánc újabb boltja és pár kisebb üzlet kapna helyet, valamint a központhoz megfelelő számú parkoló is tartozna. Annak érdekében, hogy a bevásárlóközpont biztonságosan megközelíthető legyen, a bekötőutak és a járdák átépítésére is sor kerülne.

Ezzel kapcsolatban a befektető LS Real társaság vállalná egy körforgalom kialakítását is, mely a Szakszervezetek, a Selye és az E.B.Lukácsa utca kereszteződésénél kapna helyet, közvetlenül a vasúti híd szomszédságában.  Az említett körforgalom így egy hosszú ideje problémás útszakaszt oldana meg, hiszen nemcsak, hogy rendkívül forgalmas ez a kereszteződés, de a Selye utca felől jelenleg nehezen is belátható.

Mivel azonban az átépítendő járdák és utak közül néhány városi tulajdont is érint, ezért ez ügyben az önkormányzat hozzájárulására is szükség lesz. Az ezzel kapcsolatos megoldás kidolgozása is megkezdődött, hiszen a befektető az átépítés idejére szeretné kikölcsönözni a várostól az érintett parcellákat, majd jelképes áron (1 €) visszaadni azt a megvalósult fejlesztések után.

A képviselő-testület várhatóan szeptemberi ülésén tárgyal majd a beruházó kérvényéről.

A tervek (fotó: deltakn.sk) 

(ujszo.com)