Város 2017. 03. 24.

Elhagyták a problémás lakosok az Esztergályos utca egyik lakótömbjét

Az utolsó bérlők is kiköltöztek az Esztergályos utca 3-as számú lakótömbből – írja az Új Szó. – Az itt lakó „összeférhetetlen lakosok” évek óta megkeserítették a környéken élők életét. Az itt élő családok Kavára, Gútára, Agyagosra, Lándorra mentek, más családok viszont csak egy házszámmal arrébb költöztek, az Esztergályos utca 1-es szám alá. 

Mint ismeretes, a két lakótömbben február 13-án leállította a vízszolgáltatást a KOMVaK víz- és csatornaművek. Ugyanis a tulajdonos –  Mésange Kft. – egy év alatt 21 528 euró tartozást halmozott fel. Még aznap a gázgyár is felfüggesztette a gázszolgáltatást. Így a lakosok víz és fűtés nélkül maradtak.

Miután az 1-es számú lakóház mintegy 6000 eurós tartozását néhány napon belül kiegyenlítette a tulajdonos, ott helyreállt a vízszolgáltatás (gáz azonban továbbra sincs), a 3-as számú ház tartozását viszont nem fizette ki. A város megrendelésére naponta kétszer lajtos kocsival vitték a vizet a bérlőknek, akik fokozatosan hagyták el a házat, az utolsók a tulajdonos felszólítására. A kiürített lakótömböt a tulajdonos lezárta. Az Új Szó értesülései szerint szeretné eladni az igencsak rossz állapotban levő épületet.

A lakótömbökben élő bérlők havonta fizették a 230 euró bérleti díjat a kétszobás lakásért, így a tulajdonost okolták a kialakult helyzetért. A környéken élők viszont örülnek, hogy legalább az egyik blokk kiüresedett – ugyanakkor aggódnak amiatt, hogy az 1-es ben lakók a jó idő beköszöntével folytatják a randalírozást, a hangos zenehallgatást, szemetelést.