Város 2018. 02. 07.

Az első infok az idei Komáromi Napokról

Idén április 23-tól május 1-ig tartanak a Komáromi Napok. Észak- és Dél-Komárom közös fesztiválját 27. alkalommal rendezik meg, az észak-komáromi rendezvényeket a tavalyi csapat szervezi, Kovács György és Ferenczi Zsolt vezetésével – írja a Delta. Emellett a Komáromi Napokon fellépő zenekarok listájából is megismerhettük az első neveket. 

A Komáromi Napok rendezési jogára idén két társaság pályázott, melyek közül múlt héten került ki a győztes. A bírálóbizottság végül a tavalyi év szervezőinek pályázatát preferálta nagyobb arányban, így a 2017-es év után idén is ők kapták meg a lehetőséget a fesztivál megszervezésére. A csúcsidőszak az idei évben április 28-tól május 1-ig tart majd, mely során idén is egymást érik majd a különféle programok. A szervezők pedig ennek a négy napnak a műsorfolyamát és attrakcióit állíthatják majd össze. Az ezt megelőző kísérőrendezvényeket, így többek között az Öregvár Napot továbbra is a város szervezi majd.

„Úgy vélem, tavaly sikerült javítanunk a minőségen, most is az motivál bennünket, hogy még szebb 4 napot szervezhessünk Komáromnak. Lesz Borok utcája és Kézművesek utcája, de sok újdonság is, a szemnek és fülnek is. Egyelőre nem szeretnék a részletekbe menni, de például a gyerekek is örülhetnek, hiszen rájuk külön hangsúlyt fektetünk majd idén – nyilatkozta a Delta hetilapnak Kovács György, a főszervezők egyike, a pályázatot megnyerő Komáromi Szépítő Egyesület tagja.

A zenekarok listájából két banda nevét is elárulta a főszervező. A Komáromi Napok ideje alatt ugyanis városunkba érkezik a magyarországi Magna Cum Laude, valamint a szlovák Horkýže Slíže banda is. „Tudjuk, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, de igyekszünk a kultúrműsort úgy összeállítani, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt, és hogy a magyar és a szlovák közösség is ki legyen elégítve – fűzte hozzá Kovács György.

Ezzel párhuzamosan két további zenekar neve is kiszivárgott a fellépők közül. Dél-Komáromban április 27-én a Piramis zenekar ad koncertet, míg egy nappal később a Children of Distance várja majd az érdeklődőket a Jókai ligetben.

(Szia Komárom, deltakn.sk)