Zöld Dél-komárom 2023. 07. 18.

Az észak- és a dél-komáromi Rotary Club környezetvédelmi díjat kapott

A bolygonkesvarosunk környezetvédelmi portál még tavaly nyáron, a környezetvédelem világnapján alapította a környezetvédelmi díját, amelyet olyan szervezetek és magánszemélyek nyerhetnek el, akik kiemelkedő eredményeket értek el a természet megóvása terén. Az elismerésre az észak- és dél-komáromi Rotary Club is pályázott. A kitüntetést Klemen Terézia, a szervezet leköszönő elnöke nemrég vett át Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkártól a Magyar Tudományos Akadémián.

– A környezetvédelem mindig is fontos szerepet játszott a Rotary Club tevékenységében. Részt vettünk faültetési akciókban, bejártuk a Kéktúra útvonalát. Részt vettünk Komárom 2021–2026 közötti környezetvédelmi programjának kidolgozásában, és segítettünk a környező kis települések klímavédelmi stratégiájának megalkotásában. Létrehoztuk az „A vitézség kerékpárútja” elnevezésű kezdeményezést, amelynek köszönhetően az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legfontosabb helyszíneit járhatjuk be két keréken. Mindezeken túl elindítottuk a „Fogadj örökbe egy parkot!” elnevezésű természetvédelmi programot is – részletezte az elmúlt évek zöld tevékenységét Klemen Terézia.

Az elmúlt időszak nemcsak a környezetvédelem szempontjából volt kiemelkedő a komáromi Rotary Club számára. Az észak-komáromi kajak-kenu központ online angolórákat biztosított a gyermekek számára, közösen létrehoztak egy sószobát a dél-komáromi Máltai Szeretetszolgálattal, együttműködtek a Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézménnyel, és szemészeti vizsgálatra vittek rászoruló gyerekeket. Nagyszabású jótékonysági koncertet is szerveztek „Adj esélyt digitálisan” címmel, amely lehetővé teszi a speciális nevelési igényű gyermekek digitális felzárkóztatását.

(A kisalfold.hu cikke alapján)