Régió 2020. 09. 22.

Az ÖBB és a ZSSK biztosítja majd a Pozsony-Komárom közti vasúti személyszállítást

2020 decemberétől a Komárom-Pozsony útvonalon a RegioJet helyett az osztrák ÖBB és a ZSSK fogja biztosítani az utasszállítást a következő két évben.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a RegioJet magántulajdonú vasúttársaság szerződése 2020-ban lejár a közlekedési minisztériummal. A Pozsony és Komárom közötti útvonalon történő személyszállítás ügyében egy versenypályázatot írtak ki. A közlekedési tárca ez alapján végül az Osztrák Nemzeti Vasúttársaság (ÖBB) és a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) mellett döntött.

Andrej Doležal közelekedésügyi miniszter Facebook oldalán jelentette be az új szolgáltatókat, valamint hozzátette, a minőség változatlan marad, az árak viszont alacsonyabbak lesznek.

Az előzetes hírek alapján az új üzemeltetők nem változtatnak majd a menetrenden, csupán apró módosítások várhatók az utasok felszállására és leszállására vonatkozóan. A szolgáltatók emellett a jelenleginél több klimatizált szerelvényt is javasolnak, valamint a Bécs – Marchegg – Pozsony útvonalon közlekedő vonatokhoz hasonló minőségű szolgáltatást és szerelvényeket ígérnek.

(tasr)