Mix 2020. 06. 03.

Az újranyitás első napja az Eötvös utcai alapiskolában

Több mint két hónap után végre újra kinyíltak az iskolák kapui. Az Eötvös utcai alapiskola 5.A osztálya rendhagyó projekt oktatással, a CLIL módszer elemeinek alkalmazásával ünnepelte az újranyitást és egyben a gyermekek napját.

A gyerekek hétfőn szlovák órákon a Közlekedés és utazás témakört sajátították el több módszer segítségével. Szövegértés alkalmazásával a biztonságos közlekedés szabályairól tanultak. Megismerték az útjelző táblákat, és játékos módon gyakoroltak az iskola közlekedési tanpályáján.
Kedden már élesben ment, azonban minden angolul. Elsősorban átismételték az eddig tanultakat, többek között a helymeghatározást (mellett, mögött, szemben, stb.), amire a nap folyamán a feladatok sikeres elvégzéséhez szükségük volt.

Kilenc órakor a 15 kisdiák felpattant helyéről és megkezdődött a készülődés.
Mivel tömeges rendezvényt még nem lehet szervezni, a kis csipet csapat rollerrel a lába alatt útnak indult egy kis kincskeresésre (Scavenger Hunt) a vasúti és a Monostori hídhoz a bicikli úton. Négy csapat jött létre, akik választottak csapatnevet és csapatszínt.

A gyerekek példamutatóan, fegyelmezetten vonultak a járdán és minden átkelőhely előtt bevárták a többieket. Időközben számos feladatot kellett teljesíteni, mint például a csapat színéből minél több dolog összegyűjtése, és egy fotókollázs megörökítése.

A nap fénypontja az elásott kincs felkutatása volt angol instrukciók értelmezésével. Az osztály egy csapatként keresett, nem is volt olyan könnyű a feladat, mivel volt pár megtévesztő jel. A kiásott doboz minden darabja pillanatok alatt gazdára talált. A csapatok bemutatták a fotókollázsaikat, majd egy közös jégkrémezéssel és a Felelsz vagy Mersz játékkal koronázták a napot.
A kétnapos projekt oktatás sikeresnek bizonyult, a gyerekek nemcsak anyanyelvükön, hanem szlovák és angol nyelven is bővíthették tudásukat .

Új élményekkel lettek gazdagabbak, sok felejthetetlen pillanatot éltek át diáktársaikkal, akikkel hosszú heteken át nem találkozhattak.

(Kováč Klaudia és Szilárd Ágnes)