Mix 2019. 01. 23.

Az utcán rabolta ki a 68 éves nyugdíjast egy ismeretlen férfi

Egy ismeretlen férfi rabolt ki az utcán egy 68 éves nyugdíjast a múlt hét végén – tájékoztatott Božena Bruchterová rendőrségi szóvivő.

Az eset a Petőfi utcán történt még ez előző héten. Az elkövető minden jel szerint már előre kinézte magának Lajos bácsit, majd csak ezután lépett „akcióba”.

„A nyugdíjast a Petőfi utcán szólította le egy ismeretlen férfi. Az elkövető barátságosan megölelte a 68 éves férfit, miközben azt állította neki, hogy egy régi munkatársa és ismerőse. Annak ellenére, hogy a sértett többször is elmondta, hogy nem ismerik egymást, az ismeretlen elkövető tovább folytatta a  »barátkozást«. A néhány perces figyelemelterelő beszélgetés közben az elkövetőnek sikerült a nyugdíjas férfi felső sebéből eltulajdonítania 400 €-nyi összeget” – szól a szóvivő tájékoztatása.

A tettesnek sikerült olyan észrevétlenül kilopnia a pénzt a nyugdíjas zsebéből, hogy Lajos bácsi csak később, már jóval a férfi távozása után vette csak észre a bűncselekményt.

Az elkövető egy nagyjából 170 cm magas, bajszos, magyarul beszélő férfi volt. A bűncselekmény elkövetésekor munkaruhát viselt.

A rendőrség lopás ügyében indított eljárást.

(tasr)