Sport 2018. 03. 06.

Az utolsó másodperc döntött a hétvégi kosármeccsen

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a február 26 – március 4-ei hétről.

Kosárlabda

MBK Rieker Com-Therm Komárno – VŠEMvs Karlovka Bratislava 90:89 (56:45)
– Eurovia SBL 33.forduló –
Rendkívül izgalmas mérkőzés és végjáték szemtanúi lehettek a Városi Sportcsarnokba kilátogató szurkolók március 3-án. Az összecsapást nem kis meglepetésre a vendégként pályára lépő pozsonyi Karlovka kezdte jobban. Az első negyedben egy alkalommal 10 pontos előnyhöz is jutottak a fővárosi kosarasok, amelyet a negyed végére csupán 7 pontosra sikerült csökkenteni. A második játékrész azonban már szinte teljes mértékben a hazai csapat akarata szerint zajlott. Szinte minden támadásuk pontokat eredményezett, miközben a pozsonyiak játéka erősen döcögött. A félidőre így 11 pontos hazai előnnyel mehettek a felek. A harmadik játékrészben folytatódott a kiegyenlített játék, Miloševič utolsó percben szerzett 5 pontjának köszönhetően azonban 8 pontos előny birtokában várhatták az utolsó 10 percet a hazaiak. A Karlovka csapata viszont a negyedik negyedre nem feltartott kézzel futott ki, és fokozatosan csökkentve hátrányukat, két és fél perccel a mérkőzés vége előtt a vezetést is meg tudták szerezni (85:86). Az utolsó percek rendkívül feszült mérkőzést és pontatlan dobásokat hoztak. A vendégek pedig már kezükben érezhették a győzelmet: 4 másodperccel a lefújás előtt Hlivák értékesített büntetőjével 2 pont volt a Karlovka előnye. Azonban jutott idő még egy támadásra. Az utolsó másodpercben Miloševič passza után az üresen maradt Tomič vállalta el a triplát, dobása pedig átjutott a gyűrűn így Komárom győzedelmeskedni tudott ellenfele felett. A csapat legjobbja a 21 pontig és 12 lepattanóig jutó Bowman és a 18 pontos Miloševič volt.

Komárom következő mérkőzését Nyitrabányán (Handlová) játssza, majd Zsolna csapata látogat városunkba március 10-én.

Jó mérkőzést zárt Bowman (fotó: K.Scholtz)

A mérkőzés videó összefoglalója:

Röplabda

VK Prievidza B – VK Spartak UJS Komárno
2:3 (21:25, 25:21, 27:25, 14:25, 8:15) 
0:3 (15:25, 20:25, 18:25)
– szlovák másodosztály 19.forduló – 
A tabella utolsó helyét elfoglaló privigyei csapat otthonában lépett pályára soron következő mérkőzésén a VK Spartak Komárno. Az első mérkőzés pedig a várakozásokkal szemben szoros eredményt hozott. Habár az első szettet még hozni tudták a komáromiak, a következő kettő már a hazaiak számára kedvezett. Így ahhoz, hogy a komáromiak győzni tudjanak a meccsen, nyerniük kellett a további 2 szettet. Ez végül sikerült is, így nyugodtabban várhatták a második összecsapást. A délutáni mérkőzés már jóval kevesebb izgalommal szolgált, Komárom csapata meglehetősen simán nyerte a játékrészeket, így végül kettős győzelmet ünnepelhetett a játéknap végén. A csapat edzője, Robin Pělucha több fiatal játékosnak is lehetőséget adott, így pályára léphetett Baráth Bence (15 éves), Liška Ádám György (14) és Pati Nagy Simon (15) is. 

A jelenleg a tabella második helyét elfoglaló Komárom következő mérkőzését március 10-én játssza az MVK Magnezit Revúca csapata ellen, hazai pályán.

Fotó: VK Spartak UJS Komárno Facebook oldal

Küzdősportok

Birkózás

 

2018. március 2-3-án a Dunaszerdahelyi Birkózó Klub a Szlovák Birkózó Szövetség megbízásából rendezte meg a 2018-as évi szabadfogású kadét fiúk és a női egyéni Országos bajnokságot Dunaszerdahelyen. A megmérettetésen Csóka Kristián vezetésével öt birkózó képviselte a Spartacus színeit. A komáromi Spartacus Birkózó klub sportolói a következő eredményeket érték el:

Kadét fiúk:

48 kg – 3. hely – VELSICZ Richárd

Diák lányok:

52 kg – 1. hely – NAGY Patrícia

Serdülő lányok:

66 kg – 2. hely – CSICSÓ Tímea

Kadét lányok:

69 kg – 2. hely – CSICSÓ Frederika

73 kg – 1. hely – RIGÓ Nikoleta, 2018 kadét női Országos bajnok