Mix 2017. 12. 08.

Babazsúr a Városházán – egy új bejelentéssel

December 7-én közel harminc családot látott vendégül dr. Molnár Attila polgármester a dél-komáromi Városháza dísztermében, ahol az elmúlt hónapokban világra jött újszülötteket köszöntötték. Az ünnepségen részt vett dr. Kreft-Horváth Loránd és Turi Bálint alpolgármester is.

Köszöntőjében Turi Bálint a Kisherceg című regényből hozott idézetet. Elmondta, Antoine de Saint-Exupéry kötetében a Kisherceg ugyanolyan szeretettel, törődéssel neveli a neki kedves rózsát, ahogy a szülők is óvó figyelemmel fordulnak gyermekeik felé.

Dr. Kreft-Horváth Loránd a család és a családi háttér fontosságáról beszélt.

Dr. Molnár Attila polgármester  elmondta, az önkormányzat minden tőle telhető segítséget igyekszik megadni a komáromi családoknak. Az újszülöttek családjai egyszeri 100 ezer forintos kelengyepénzt kapnak, a Családi Otthonteremtési Programban részt vevőknek kedvezményes telekvásárlásra van lehetőségük, a kismamák ingyen utazhatnak a helyi járatokon. Sikeres a prevenciós rotavírus védőoltás-program is, hamarosan kezdődik a bölcsőde teljes felújítása, és a családsegítő intézmény is korszerű épületet kap.

A városvezető itt jelentette be, hogy a jövő esztendőtől a friss komáromi házasok is egyszeri 100.000 Forintos támogatásban részesülnek.

Képgaléria: