Turizmus Dél-komárom 2023. 05. 03.

Bábolnára szervez túrát hétvégén a Tourinform Iroda!

Nyergelj fel velünk! – Bábolna szerepe a magyar lovas hagyományokban címmel indul az új tematikus kirándulás május 6-án, reggel 9.30-kor. A gyülekező ezúttal is az Igmándi út 2. szám alatt található dél-komáromi Tourinformnál lesz.

– Szeretettel várunk mindenkit egy különleges lovas tematikájú túrára, amely során megismerkedhet a lovakkal kapcsolatos kultúrával és történelemmel. Úti célunk ezúttal a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok lesz, ahol betekintést kaphatunk abba, hogy miként élik mindennapjaikat a lovak, hogyan gondozzák őket. A program során megismerkedünk a ménesudvarral, a ménestörténeti kiállítással, a lovardával, és a lovaglás történetével. Betekintést nyerünk majd a lovászat, mint szakma rejtelmeibe, és elmerülhetünk a lovas sportok világában is. Az istállóban természetesen lovakkal is találkozunk, az udvaron pedig lovaskocsin ülve élvezhetjük szép tavaszi jó időt. Várunk mindenkit, aki szeretne velünk tartani, hogy együtt éljük át ezt a különleges élményt! nyilatkozta Proczeller Tamás irodavezető.

A tervezett program szerint 9.30–tól gyülekeznek a résztvevők a Tourinform irodában. A Bábolna Nemzeti Ménesbirtokra előre láthatólag 10.30-ra érkeznek meg a résztvevők, ahol idegenvezetővel megtekintik a lovasmúzeumot, a ménesbirtokot, a ménesistállót, a lovardát, a kocsi múzeumot, jó idő esetén pedig tesznek egy rövid sétát a helyi arborétumban is. A csapat 15.30 körül érkezik vissza az irodához.

A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok több, mint kétszáz éve szolgálja a magyar lótenyésztést, a látogatók betekintést nyerhettek a birtok múltjába és jelenébe.

A Ménesudvar területén lévő épületek közé tartozik az ország egyik legszebb lovardája, a kocsimúzeum, a törzsmén- és a kancaistálló és a Tiszti-Kaszinóban található lovasmúzeum. A virágokkal és szökőkúttal díszített csodálatos udvart körülölelő épületegyüttes bal oldalán találhatjuk a hátas és fogatos lovak istállóját, valamint a fedeztetőt.

A ménes lovai világszínvonalú tenyészértéket képviselnek. Egy-egy csődör értéke akár a több tíz millió forintot is elérheti.

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. jelenleg állami tulajdonban van, a ménes 260 lovat számlál. A társaság a tenyésztés szerevezési feladatokon kívül a lovasképzésben, szakkiállítások, konferenciák rendezésében, versenyek lebonyolításában is élen jár. A társaság az év bármelyik napján szívesen fogadja a külföldi és hazai látogatókat.

További információ ITT!