Város 2021. 01. 07.

Beadták az első koronavírus elleni oltást a komáromi kórházban (KÉPEK, VIDEÓ)

Ma (január 7.) reggel megkezdődött a koronavírus elleni oltás a komáromi kórházban, első körben az egészségügyi alkalmazottak kapták meg a vakcinát.

A mai nap nem sokkal reggel 9 óra előtt kezdték meg a védőoltások beadását a komáromi kórházban. Elsőként a Hematologiai osztály főorvosa, MUDR. Radi Enikő kapta meg az oltást, akit MUDr. Eva Hanáčková, a neurológiai osztály főorvosa, valamint MUDr. Gustáv Škodáček, a sebészeti osztály főorvosa követett. A komáromi kórház teljes mértékben fel van készülve az oltásra, ami a vakcinák érkezése szerint folyamatosan zajlik. A hét végéig a tervek szerint összesen 500 kórházi alkalmazottat oltanak majd be a COVID-19 elleni vakcinával.

Az első beadott oltásról készült videó IDE kattintva elérhető.

Miután a komáromi kórház január 11-től egy lesz a Szlovákiában megtalálható 25 oltóközpont közül, a jövőben a lakosság oltásába is bekapcsolódik az intézmény.

A COVID-19 elleni oltás beadatása önkéntes, ingyenes és szinte fájdalommentes. Az oltás két szakaszban történik, az első megkapott oltóanyag után 21 nappal később meg kell ismételni az oltást. „A terhes nőkön és súlyos anafilaxiás sokkon átesett személyeken kívül bárki kérheti az oltóanyag beadását, aki már elmúlt 18 éves. A szakértők szerint az oltás nagyjából egy éves védettséget nyújt majd” – mondta el MUDr. Helena Kuchtová, infektológus.

Az oltást igénylőknek először is regisztrálniuk kell magukat a korona.gov.sk weboldalon keresztül. Az oltás a komáromi kórház P pavilonjában zajlik majd, összesen három rendelőben.

(Komárom Város Facebook oldal; Mgr. Martina Pavliková – AGEL SK szóvivő)