Mix 2021. 01. 04.

Újabb ágyakat különítettek el a koronavírusos betegek számára, a 25 oltóközpont egyike a komáromi kórház lesz

A komáromi kórháznak sikerült átvészelnie a karácsonyi ünnepeket a súlyosbodó járványhelyzet ellenére is. Miután viszont a régióban egyre szaporodik a koronavírus-fertőzött személyek száma, miniszteri utasításra újabb kórházi ágyakat különítettek el a koronavírussal fertőzött páciensek számára. A komáromi kórház emellett egy lesz a Szlovákiában hamarosan megtalálható 25 oltóközpont közül.

„Jelenleg 24 koronavírusos beteget regisztrálunk, valamint 7 további koronavírus-gyanús esetet. Intenzív osztályon egy beteget kezelünk” – mondta el a komáromi kórház igazgatója, Miroslav Jaška. Az alkalmazottak közül 22-en pozitívak, további 6-an pedig karanténban vannak. Az egyéb okokkal együtt a kórház jelenleg összesen 46 munkatársát kénytelen nélkülözni.

A komáromi kórház 14 újabb ágyat különített el a koronavírussal fertőzött páciensek számára, az ilyen kórházi ágyak száma így 49-re nőtt. Lélegeztetőgépre összesen 3 főt tudnak rákötni. Az aktuális járványügyi helyzet miatt, az egészségügyi minisztérium utasítása alapján a kórháznak (az akut eseteken kívül) valamennyi tervezett műtétet el kell halasztania január végéig.

A komáromi kórház emellett a jövőben az ország egyik oltóközpontjaként is üzemelni fog, valamint hamarosan megkezdődik az alkalmazottak beoltása is. „A héten már készülünk az alkalmazottaink beoltására. Kórházunkban egy oltóközpont is létrejön majd a lakosság számára, ám ez nagy eséllyel január 11-től fog csak megvalósulni” – tette hozzá Miroslav Jaška.

A kórházban továbbra is működnek a mintavételi pontok. Az egyik helyen PCR-tesztekkel történő tesztelés, míg a másikon antigén alapú tesztelés zajlik.

A beteglátogatás továbbra is tilos kórházban, ami alól csak a végső stádiumban lévő betegek látogatása képez kivételt.