Régió 2015. 01. 21.

Befejezik az Eurovelo 6 szlovákiai szakaszát?

A Vág-Duna-Ipoly Regionális Társulás negyvenezer eurót nyert a közlekedési és régiófejlesztési minisztérium pályázatán a Csicsó-Komárom és Karva-Párkány közti megépítésre váró kerékpárút tervdokumentációjának elkészítésére.

Domin István, Izsa polgármestere és a társulás elnöke elmondta, hogy a napokban írják ki a versenypályázatot, mellyel a kivitelezőt fogják kiválasztani. „Nyár elején már el is készülhetnek a tervek. A következő fázisban pedig a beruházáshoz szükséges összegre lehet pályázni.” – mondta el Domin. Azoknak a településeknek, melyeket érint a kerékpárút, 4500 euróval kell majd hozzájárulniuk a beruházáshoz.

A két új szak tíz községet érint a Komáromi és az Érsekújvári járásban – Csicsó, Nagykeszi, Komáromfüss, Kolozsnéma, Csallóközaranyos, Komárom, illetve Karva, Muzsla, Ebed és Párkány – és többnyire a Duna töltésének halad majd. Ha elkészül ez a két szakasz, akkor a Pozsony-Berg határátkelőtől Párkányig teljessé válik az Eurovelo 6. A beruházás 2,2 millió euróba került és a Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósult meg.

19012015_eurovelo1

Szólj hozzá!