Város 2020. 12. 11.

Befejeződött az idősek otthonának felújítása

Pályázati támogatásnak köszönhetően ősszel megvalósult az Ispotály utcai városi idősek otthona felújításának második szakasza. A tavalyi évben 166 ezer euróból készült el a nyílászárók cseréje, amiből 5 százalékos önrészt vállalt a város, a nagyobb rész pedig a Környezetvédelmi Alap – Envirofond sikeres pályázatán keresztül volt fedezve.

Egy újabb sikeres pályázati beadványnak köszönhetően idén ősszel megvalósulhatott a második szakasz. A 105 ezer eurós fejlesztésből most is 5 százalékos önrészt vállalt a város, a 100 ezer eurós tétel pedig pályázati forrás az Envirofondból. Cseréltek 79 ablakot, 16 ajtót, és a 6 teljesen átépített pihenő nyílászáróit. Ezzel nem csak a hőszigetelés lett hatékonyabb, de biztonságosabbak a körülmények és a festéssel kiegészülve modern külsőt kaptak.

Ezek mellett az étkezőben felújították a padlóburkolatot, szintén átfestették a falakat és új székek és asztalok érkeztek, amely az ott lakók kényelmét szolgálják.

Az Ispotály utcai idősek otthona 145 kliensről gondoskodik, az önkormányzat idén 150 ezer euróval járult hozzá a működéshez.

(Komárom Város Facebook oldal)