Város 2013. 09. 30.

Bemutatkoztak a képviselőjelöltek

Mint ismeretes, november kilencedikén ismét az urnák elé járulunk, mivel akkorra tűzték ki a megyei választások időpontját.

A HÍD párt színeiben induló képviselőjelöltek múlt pénteken mutatkoztak be a sajtó képviselőinek.
Bevezetésképpen Bastrnák Tibor, a párt elnöke elmondta: „A párt úgy gondolta, hogy példát kell mutatni az összefogásban. Először az MKP-t kerestük meg, hogy lépjünk koalícióra, de ők az együttműködést elutasították, így további partnereket kerestünk. A NOVA, az OKS, az SAS és az SDKÚ pozitívan állt a megkereséshez, így most már jobbközép koa­lícióban indulunk a megyei választásokon. A koalíciónak két fontos üzenete van: nem nemzetiségi alapon lesz együttmüködés, hanem polgári alapon, valamint, hogy megtört a nagy szlovák koalíció, így a régiónak ez egy kitörési pont lehet.“

A Komáromi járásban a HÍD párt 7 képviselőjelöltet indít, míg az SDKÚ egy jelöltet Rudolf Čerňanský személyében, ismertebb nevén DJ Čeku. A HÍD színeiben Hortai Évára  (Komárom, jogász, képviselő), Varga Tamásra (Komárom, jogász, képviselő), Sebő Zsoltra (komárom, orvos, képviselő), Szalay Gáborra (Bátorkeszi, nyugdíjas, volt vámtisztviselő), Kucsera Istvánra (Gúta, gépészmérnök), Csóka Lajosra (Nagykeszi polgármestere) és Jobbágy Józsefre (Szentpéter polgármestere) voksolhatnak a polgárok.

hidasok

A Magyar Közösség Pártja már jóval korábban döntött a megyei jelöltjeinek listájáról. Az MKP jelöltjei a Komáromi járásban: Becse Norbert (Naszvad, iskolaigazgató), Földes Csaba (Csicsó polgármestere), Gyarmati Tihamér (Szentpéter, cégvezető), Horváth Árpád (Gúta polgármestere), Petheő Attila (Komárom, történelemtanár), Stubendek László (Komárom, villamosmérnök), Szabó Olga (Pat polgármestere) és Szalay Rozália (Kolozsnéma polgármestere).

11111111mkpsok
DELTA