Sport 2016. 06. 10.

Beszámoló – Várpalota tameshiwari (erőpróba)

A hétvégén megint külföldön járt a Seishin Karate Klub csapata melynek egyik fele szombat reggel találkozott a Komáromi határátkelőhelyen (a másik fele Vámosszabadinál lépte át a határt), és indult tovább Várpalotára. A Seishin Karate klubot a versenyen összesen 16 fő képviselte, sajnos ketten kiestek. A versenyen közel 100 induló volt 2 országból, és 9 klubból. Tervezett szerint 9ó oda is értünk a Thury várhoz, ami Várpalota szívében helyezkedik el. A verseny rajtja a Várkerti Általános iskola udvaráról indult ez a vártól nem messze van.

A gyors regisztráció után mindenki átöltözött, és vártuk az erőpróbák első részét. A gyerekeknek 10kg –os rudat kellett kinyomni időre. Ifjúsági korosztálytól pedig fekve nyomás volt ki mennyit bírt, és deszkatörés. Miután ez megvolt mindenki pontosan indult az előre meghatározott időpont szerint. A versenyzők percenként indultak. A távot végig futva kellett megtenni, és a következő erőpróbákat végrehajtani időre, amire általában 30 másodperc állt rendelkezésre.

A  6km-es távon a következő feladatok voltak sorrendben: Ugráló kötél, köríves rúgások, Íjászat (3 lövésből) Fekvőtámasz (mellkassal megérinteni labdát) Ütések (Két pajzs között állva) Rönkátugrás, Gólyalábon járás, Dombfutás

Ez nagyjából egy órát vett igénybe a feladatokkal együtt. Viszont Kósa Tamás (Dunaszerdahelyről) ezt 38 perc alatt teljesítette, és megdöntötte a dombfutás rekordját a 28-ról 23 másodpercre.

Az Ifi (15 éves kortól) korosztálytól 12km-es távon a következő feladatok voltak sorrendben: Ugráló kötél, Felülés, Íjászat (3 lövésből)Fekvőtámasz (mellkassal megérinteni labdát),  Ütések (Két pajzs között állva), Lajhármászás kötélen, Rúgások (mawashi geri), Kettlebell (kinyomás fej fölé),Elhajlás, Súlylökés, Kúszás, Rönkátugrás, Gólyalábon járás, Dombfutás

A 12km körülbelül másfél két órát vett igénybe a feladatokkal együtt, edzetségi állapottól fügően. Itt Hupian Kristínának sikerült 1óra 22 perc alatt taljesítenie ez a legjobb eredmény volt a hölgyek között, és második legjobb ha a férfiakkal hasonlítjuk. A legutolsó feladat a dombfutás volt ami kb. 150 méteres nagyon meredek emelkedő. Ezt 12 kilométer után megfutni sprintelve felfelé nem egyszerű feladat! Ennek ellenére a csapat tagjai a tavalyihoz képest szinte minden feladatnál tudtak javítani saját magukhoz képest. Kósa Tamás megdöntötte a dombfutás rekordját a 28-ról 23 másodpercre.

Csapatunk így kilenc dobogós helyezést ért el ami egész jó teljesítmény.

6km-es távon dobogósok:
Kósa Tamás  (Dunaszerdahely)  1.hely – serdülő fiú
Németh Bence  (Ekel)  2.hely – serdülő fiú
Nagy Róbert (Ekecs) 2.hely -gyerek.1-2 összevont
Mayer Krisztián (Ekel) 3.hely -gyerek.1-2 összevont
Jakab Adrienn (Csallóközaranyos) 2.hely – Ifi lány
Rózsa Anna (Dunaszedahely) 3.hely – Ifi lány

Akik lemaradtak a dobogóról:
Kovács Tamás Adrián (Csallóközaranyos) 10.hely -gyerek.1-2 összevont
Szabó András  (Ekel)  7.hely – serdülő fiú

12km-es távon:
Hupián Kristína (Keszegfalva)  1.hely – Junior, Felnőtt nők összevont
Domonkos István (Csallóközaranyos) 2.hely – Ifi fiú
Trenčík Nikolas (Keszegfalva)  3.hely – Junior, Felnőtt férfi összevont

Akik lemaradtak a dobogóról:
Markovics Ádám (Keszegfalva)  4.hely – Ifi fiú
Szabó Bálint (Ekel)  6.hely – Ifi fiú
Cserepes Zoltán (Nemesócsa)  7.hely – Ifi fiú
Kagyerják Tamás (Ekecs)   6.hely – Junior, Felnőtt férfi összevont
Fodor Gergő (Dunaszerdahely)  9.hely – Ifi fiú

Még egyszer mindenkinek gratulálunk a kiváló eredményekhez, és hogy végig csinálta ezt a kőkemény embert próbáló erőpróbát.

A Várpalotai klubnak pedig köszönjük a meghívást, és a versenyszervezést.

Hasonló verseny lesz Keszegfalván június.18-án ahol a Seishin Karate Klub növendékei mutathatják meg erőnlétüket.

IMAG3388 (640x358) IMAG3396 (640x358) IMAG3410 (640x358) IMAG3418 (640x358) IMAG3419 (640x358)

IMAG3373 (358x640)

Szólj hozzá!