Kultúra 2022. 11. 28.

Beszélgetés hitről, hitetlenségről és a keresztyén egyházak előtti kihívásokról

December 9-én, pénteken kerül sor a Kikötő – Polgári Szalon soron következő rendezvényére, ahol Fazekas László emeritus püspökkel és Somogyi Péter fasori vezető lelkésszel beszélget Bödők Gergely, történész. Az eseményre a Szinnyei József Könyvtárban kerül sor.

Mikor volt utoljára személyes istenélményük? Van-e az egyháznak nemzetstratégiai szerepe? A mai világ kihívásai hogyan hatnak az emberre: az Istenhez való fordulásra akadályt, vagy inkább esélyt jelentenek a körülöttünk lévő krízisek? Milyenek a református egyház reflexiói a körülöttünk lévő világra? Magánügy-e a hit? Milyen kihívásokkal jár ma a lelkészi pálya és milyen az utánpótlás? Mit jelent ma reformátusnak lenni? Beszélgetés hitről, hitetlenségről és a keresztyén egyházak előtti kihívásokról a felvidéki és a magyarországi református egyház méltán elismert alakjaival a Kikötő – Polgári Szalon 2022. decemberi rendezvényén.

Vendég: Fazekas László, komáromi lelkész, A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház emeritus püspöke, Somogyi Péter, fasori vezető lelkész, a Dunamelléki Református Egyházkerület főjegyzője, a Püspöki Hivatal vezetője

Házigazda: Bödők Gergely, történész
Időpont: December 9. PÉNTEK 18:00
Helyszín: Szinnyei József Könyvtár (Révkomárom)

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró = 420 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánljuk fel.

Az eseményen hang- és fényképfelvételek készülnek! A rendezvény szervezése és lebonyolítása a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően történik!