Város 2020. 12. 28.

Fazekas László leköszönő püspököt fogadták a Városházán

Fazekas Lászlót, a Szlovákiai Református Egyház év végén leköszönő püspökét fogadta Keszegh Béla polgármester, hogy köszönetet mondjon 12 éves püspöki tevékenységéért.

A református közösség Komáromban is nagyon aktív, a legmodernebb óvodát, a Csillag ovit működtetik, ahol bölcsődei gondoskodást is biztosítanak. A Timóteus házban az idősekről gondoskodnak, amely mellett működik a Lydia mosoda, ahol fogyatékkal élőket foglalkoztatnak védett műhely formájában. Fazekas László püspökségének második hat éves ciklusában több mint 520 építkezést folytattak, országszerte épültek olyan létesítmények, ahol gondoskodni tudnak fiatalokról és idősekről egyaránt.

Fazekas László az új évtől továbbra is a komáromi közösséget fogja szolgálni, az eddigi helyettese, Géresi Róbert veszi át a Szlovákiai Református Egyház vezetését január elsejétől.

Keszegh Béla polgármester néhány más ajándék mellett egy új kiadvánnyal köszönte meg az eddig elvégzett munkát, amelyben Komárom története van feldolgozva képeslapok formájában.

(Komárom Város Facebook oldal, nyitókép: felvidek.ma)