Régió 2021. 05. 17.

Bicikliző politikusok látványával zárult a mai KOMBIbike sajtótájékoztató

Az esős időjárás miatt a Tiszti Pavilonban tartották meg ma azt a sajtótájékoztatót, mellyel gyakorlatilag átadták a KOMBIbike kerékpárkölcsönző rendszert a nagyközönség számára. A rossz idő azonban nem akadályozta meg a képviselőket és polgármestereket abban, hogy a sajtótájékoztató végén kipróbálják Európa legnagyobb nemzetközi kerékpárkölcsönző rendszerét.

Az eredetileg a komáromi Lehár Ferenc parkba tervezett, ám a rossz idő miatt a Tiszti Pavilonban megtartott mai (május 17.) sajtótájékoztatón számos polgármester, képviselő és közéleti személyiség is tiszteletét tette. A kerékpárkölcsönző rendszert tető alá hozó Pons Danubii Európai Területi Együttműködési Csoportosulás elnöke, Bara Zoltán mellett többek között jelen volt Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter, Keszegh Béla, Komárom polgármestere és Peter Klučka, Szlovákia kerékpáros nagykövete is.  

A KOMBIbike nevet viselő, határokon átívelő kerékpárkölcsönző rendszer 4 magyarországi (Komárom, Tata, Kisbér és Oroszlány) és 5 szlovákiai (Komárom, Ógyalla, Gúta, Érsekújvár és Naszvad) település bevonásával született meg. A 9 településen található 13 állomáson összesen 95 hagyományos és 35 elektromos kerékpár várja a helyieket és turistákat. A projekt egyik legnagyobb különlegessége, hogy a kikölcsönzött kerékpárok bármelyik másik településen található KOMBIbike állomáson elhelyezhetők, így új és különleges formát kínálnak a régió bebarangolásához.

A sajtótájékoztató formális része után a jelenlévő polgármesterek és képviselők a szemerkélő eső ellenére rögtön ki is próbálták a KOMBIbike kerékpárokat és tettek egy kört Komárom belvárosában.

A KOMBIbike nemzetközi kerékpárkölcsönző rendszerről bővebb információkat a kombibike.eu weboldalon találni.