Sport 2015. 05. 07.

Bomba alak ingyen? Komáromban igen!

Hozzuk formába magunkat a város adta sportolási lehetőségekkel, pénzbefektetést sem igénylő módszerekkel. Ugye mindnyájan ismerünk olyanokat, akik azért tunyulnak otthon, mert egyszerűen lusták, és nem is hajlandóak tenni az alakjukért… Sőt, talán nem is érdekli őket az a bizonyos súlyfelesleg. Utánuk meg következnek azok, akik szívük szerint tennének a külsőjükért, ám ott a kifogás, hogy „nincs pénz drága fitnesztermekre”.

Éppen az ő számukra gyűjtöttük össze a komáromi, díjmentes sportolási lehetőségeket, amiből akad jó pár, csupán egy kis utánajárásra van szükség, és máris a lehetőségek tárházának nyíló kapuival találjuk szemben magunkat.

Az első, és bizonyára mindenki által ismert és népszerű bicikliutat szép számban keresik fel a sportszeretők délutánonként. A 2009 óta folyamatosan bővített szakaszok immár Gútáig, Karváig és a magyar oldalon is célhoz juttatják a tekerő sportolókat. A kisebb túrára vágyók a Duna-parton két kilométeren és a Vág-parton hét kilométeren tehetik meg az adott távot könnyedén. Itt alkalom nyílik futásra, gyaloglásra és görkorizásra is – ez utóbbihoz persze egy korcsolyára is szükségünk van, ám hosszú távon ez hamar megtérülő, nem is drága befektetés. Ezen városrészek a kutyagazdikat is nagyon vonzzák, hiszen kisállatunkkal a természetben futkározva könnyen égethetjük a kalóriákat. A futásra ezenkívül a dunai vasúti hidat és Újfalut összekötő töltés is kiváló helyszín. A futók számára igazából ez még alkalmasabb is, hiszen a földút kíméletesebb a térdnek, mint egy betonozott felület. Előbbi szebb, látogatottabb, utóbbi porckímélő – a környezet pedig mindkettőnél kiváló kilátáshoz és jó levegőhöz juttat minket.
Következő lépésként maradjunk még egy kicsit a Vág-parton, ahol a skate-pálya nyújt további sportolási területet a fiatal deszkásoknak, a rollereseknek, vagy épp a bringásoknak. Sok gyerek már korán magáénak tudhat egy-egy idevaló közlekedési eszközt, így ők hosszú távú szabadidős tevékenységre tehetnek szert a pálya látogatásával.
Az új lakótelepen két éve átadott street workout park az egyik leghatékonyabb mozgáskultúrának ad teret. Ugyan a saját testsúllyal való edzést már saját otthonunkban is kivitelezhetjük, a gyakorlatok változatosságának érdekében aligha találunk e célra megfelelőbb helyszínt, mint a gumiabroncsokkal és mászókákkal felszerelt, homokos talajú park. Itt a kezdők és a haladók számára egyaránt útmutatást biztosít a különféle gyakorlatok rajzokkal illusztrált tabellája, mely segítségével gyorsan és hatásosan javíthatunk erőnlétünkön.
A műfüves focipályák és kosárpalánkok az ipari internátus udvarában, illetve az egyes nyitott iskolaudvarokon állnak szabadon a rendelkezésünkre, a komáromi strandon pedig alkalomadtán vízi aerobic edzéseket csíphetünk el.
A Holt-vág partján találunk strandröplabda pályát, így máris kész a terep egy szórakoztató beach-röpi edzéshez, igazi vízparti környezetben – és még szépen le is barnulunk játék közben. Télen ugyanitt a jégkorcsolyázókkal gyűlünk össze, hiszen a befagyott tó jegén nyugodt szívvel suhanhatunk a mínusz fokokban.

Egy szó, mint száz, ne csak a kifogásokat sikerüljön megtalálnunk a lustálkodásra, hanem a sportolási lehetőségre is legyünk hasonlóan nyitottak, és használjuk ki a mozgás adta élményt, akár ingyen is! Hajrá mindenkinek!

(Milány Kincső)

Szólj hozzá!