Város 2014. 02. 20.

Bombariadó mindhárom postán! Elfogták a 13 éves telefonálót

Ma reggel röviddel 8 óra után a komáromi rendőrkapitányságot ismeretlen telefonáló értesítette, hogy bombát helyeztek el a postán. Mivel a telefonáló azt nem mondta el, hogy melyik postán található a robbanószerkezet, így mindhármat kiürítették.

A lakókat az épületek körül 150 m-es távolságig evakuálták. A Király püspök utcában a Selye János Gimnázium diákjait is hazaküldték. A rendőrség kéri a lakosságot, hogy a biztonság érdekében kövessék a hatóság utasításait. Az épületek átvizsgálása jelenleg is tart. A rendőrségi akció valószínűleg délután 1 óráig tart majd. Az elterjedt hírekkel ellentétben a II. lakótelepi postát nem rabolták ki.

UPDATE ( 14:50 ):

Mindhárom posta és a környező épületek kiürítése után azokat átvizsgálták, de robbanószerkezetet a helyszíneken nem találtak.

A rendőrség elfogta a telefonálót, egy 13 éves  komáromi fiút. Mivel kiskorú személyről van szó, az eljárásba a gyámhatóságot is bevonják. A fiú tettének okát a rendőrség vizsgálja – nyilatkozott portálunknak Kpt. Mgr. Božena Bruchterová, a nyitrai rendőrkapitányság szóvivője.

(fotó: jjm, pt)

[juicebox gallery_id=”81″]