Régió 2017. 05. 24.

Bott Frigyes bora csülök mellé társult, Kasnyiké pedig egy fácánt fürdetett meg

A múlt héten (május 18-22) zajlott Magyarország legelőkelőbb gasztronómiai rendezvénye, a Gourmet Fesztivál. A budapesti rendezvényen az ínyenceknek igencsak mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk, ami nem is csoda, ha azt nézzük: felvonult itt a magyar és a nemzetközi séftársadalom színe-java. A rendezvényen két környékbeli borász borait is felszolgálták. 

A felvidéki borok az utolsó este kerültek a poharakba. A „Michelin all-star” vacsorán Magyarország jelenlegi 4 Michelin csillagos éttermének séfjei készítettek el egy menüt + Magyarország legjobb cukrászdája. Természetesen a négy fogáshoz egy-egy bor is jár, amit a séfek maguk választanak az adott ételhez.

Itt jönnek képbe a felvidéki borászok, ugyanis az öt menüsorból kettőhöz felvidéki bort választottak. A magyar borpiac erős mezőnyében ez a teljesítmény egyedülállónak számít!

A komáromi Bott Frigyes 2015-ös Vinculuma egy “Préselt mangalicacsülök és fül marinált brokkoliszárral és gombával” nevezetű menüsorhoz társult, a kürti Kasnyikék 2015-ös kisfürtű Olaszrizlingje egy fácánt fürdetett meg, ilyen címen: “Borsó, fácán, vajas galuska”.  Egy másik exkluzív menüsorhoz szintén Bott Frigyes borát, a 2015-ös Kékfrankosát választották.

“Büszkék lehetünk az ilyen borászokra és a sikereikre! Jó volna hazai pályán is méltó módon megbecsülni ezt a rendkívüli teljesítményt. Az meg külön öröm, hogy a Klapka téren is meg lehet kóstolni” – olvashatjuk Keszegh Béla alpogármester FB-oldalán.

Forrás: SziaKomárom, Keszegh Béla FB, Felvidék.ma

A jelenlegi 4 Michelin csillagos étterem séfjei, Palágyi Eszter (Costes), Mészáros Ádám (Onyx), Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Sabarigo (Costes Downtown) valamint az ország egyik legjobbjának számító cukrászműhelyét vezető Mihályi László közös menüjét nagyszerű, többek közt felvidéki borok kísérték.

 

Szólj hozzá!