Sport 2023. 07. 31.

Bravúros berúgással ezüstérmes lett Koczkás Dávid C-1 200 méteren!

Folytatódik a komáromi (SK) kenus, Koczkás Dávid sikere: a három hete megrendezett auronzói világbajnokság után, ahol bajnok lett  C4 500 méteren, az elmúlt hétvégén pedig ezüstérmes lett a portugáliai Montemor-o-Velhóban rendezett ifjúsági, U23-as és para kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Az U23-as Kockás bravúros berúgással szerezte meg az ezüstérmet C-1 200 méteren. A mezőnyből kiemelkedett a spanyol Joan Moreno, azonban a grúz, a cseh és a magyar hajó nagyot csatázott a dobogós helyekért, szinte fej-fej mellett haladtak az utolsó méterekig, azonban Dávid berúgása tökéletesen sikerült, így az ő nyakába kerül az ezüstérem.

Koczkás a felvidéki Komáromban született, a helyi kajak-kenu klubban tagja volt gyermekkorától kezdve. 2019 óta versenyez magyar színekben.

Magyarország egyébként 21 arany-, 6 ezüst- és 5 bronzéremmel zárta a portugáliai ECA Ifjúsági, U23, Para Kajak-Kenu Európa-bajnokságot. Ezzel megnyerték a nemzetek közti éremtáblázatot, ráadásul korosztályos csapatuk minden idők legjobb teljesítményét hozta az Eb-k történetében. 

Dáviddal legközelebb a felnőtt világbajnokságon találkozhatunk augusztusban, ugyanis beválogatták a felnőtt csapatba. Természetesen nagyon szurkolunk neki!

A komáromi kenus három hete megnyert világbajnoki címéről ITT OLVASHAT.