Sport 2024. 05. 28.

Új, modern tornatermet kap a Komáromi Kajak-Kenu Klub

Új, emeletes tornateremmel bővül a Komáromi Kajak-Kenu Klub (SK). Az 1,1 millió eurós fejlesztés a sportklub nyertes pályázatának köszönhető, amelyet a Sporttámogatási Alaptól (Fond na podporu športu) nyertek meg. A támogatás feltétele 300 ezer eurós önrész – ezt az összeget Nyitra megye biztosítja. A beruházásról Branislav Becík, Nyitra megye elnöke, Keszegh Béla, Komárom polgármestere, Ondrej Gajdáč alpolgármester és Demin Viktor, a klub elnöke tartott sajtótájékoztatót tegnap, május 27-én.

A több, mint 400 négyzetméteres tornacsarnok emeletén helyet kap majd egy evező terem, valamint egy kifejezetten kajak-kenu edzésre kialakított terem. A földszinten pedig egy szokványos kondigépekkel berendezett edzőterem kerül kialakításra.

Mivel a pályázat feltétele volt az akadálymentesítés és a környezettudatosság, az épület teljes mértékben akadálymentes lesz, beleértve a mosdókat is. Ami pedig a környezettudatosságot illeti, a napelemekkel fűtött és rendkívül energiahatékony nyílászárókkal és szigeteléssel ellátott épület gyakorlatilag passzívházként fog működni, ez pedig a városnak is rendkívül gazdaságos. A tornaterem padlózata újrahasznosított autógumiból készül majd.

Jelenleg zajlik a közbeszerzés, a munkálatok legkorábban ősszel kezdődhetnek meg. Az új, modern tornaterem várhatóan 2025 nyarán kerülhet átadásra.