Sport 2018. 04. 16.

Bridgestone támogatással startol el idén a 44. Komárom-Komárno futóverseny

Mintegy ezer résztvevőt várnak április 22-én a szervezők a 44. Komárom-Komárno Nemzetközi Utcai Futóversenyre, amelynek megvalósulását a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. is támogatja. A Komárom–Európa Futóegyesület által szervezett verseny 5,5 km-es távjára elsősorban a családokat, 10 km-es távjára pedig a gyakorlott futókat várják a szervezők.

A Komárom-Komárno Nemzetközi Utcai Futóverseny nagy múltja mellett azzal a különlegességgel is rendelkezik, hogy évről évre két országot összekötve, Észak- és Dél-Komárom utcáin rendeznek meg. Habár a versenyen fokozatosan egyre több profi és minősített futó is rajthoz áll, a szervezők legfontosabb célja, hogy a versennyel a futást mint rekreációs sportot, valamint az egészséges életmódot népszerűsítsék.

A futóversenyt idén a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., Komárom-Esztergom megye egyik legnagyobb foglalkoztatójának támogatásával rendezik meg. A vállalat jóvoltából a verseny útvonalán a Magyar Mentőmotor Alapítvány mentőmotorosai vezetik majd fel a futókat.

„A nagy múltra visszatekintő Komárom-Komárno futóverseny megrendezésével célunk az, hogy mozgási és rekreációs lehetőséget nyújtsunk a város és a megye lakosságának, emellett pedig erősítsük bennük az egy közösséghez tartozás érzését” – mondta Baladincz Jenő, a Komárom–Európa Futóegyesület elnöke. „Ebben segít minket az idén a Bridgestone Tatabánya, amelynek támogatásával a verseny még színvonalasabb és még biztonságosabb lesz” – tette hozzá.

„Vállalatunk számára kiemelten fontos a helyi közösségek segítése, ezért örömmel támogatjuk a Komárom-Komárno Futóverseny megrendezését” – fogalmazott Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. „A gyárban már a mindennapi életünk része az egészséges életmód és az aktív sportolás, ezért a versenyen mi is rajthoz állunk. Futás közben mindenki egyenlő, a vezetők és a beosztottak együtt futnak, ugyanazon az úton, ugyanazon cél érdekében – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A Bridgestone több éve rendszeresen támogat komárom-esztergom megyei, valamint országos sport-és kulturális eseményeket. Immár évek óta a vállalat támogatásával rendezik meg a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivált, a Gerecse 50 teljesítménytúrát, valamint a Budaörsi Félmaratont is.

További információ:

 

Piskóti Attila

Premier Next Communications

Tel: 1/483-1860

Email: piskoti@premiercom.hu

 

Tölgyi Krisztina

Premier Next Communications

Tel: 30/915-9002

Email: tolgyi@premiercom.hu

 

 

 

A Bridgestone Corporation-t, a világ piacvezető gumiabroncs és gumitermék vállalatát 1931-ben alapították. A 2016-os értékesítési adatok alapján a Bridgestone Corporation a világ legnagyobb gumiabroncs és gumitermék gyártó vállalata. A konszern és leányvállalatai a világ 25 országában 180 gyárat üzemeltetnek és több mint 144.000 munkatársat foglalkoztatnak, termékeit pedig több mint 150 országban értékesítik. A Bridgestone rendkívül széles termékportfólióval rendelkezik. Termékköre 84%-át különböző gumiabroncsok, míg kínálatának fennmaradó 16%-át gépkocsik gumi alkatrészei, ipari gumitermékek, vegyszerek, illetve sporttermékek alkotják.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2008-ban 361 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig napjainkban már több mint 1100-an dolgoznak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán.

További információkért keresse fel a http://www.bridgestone.hu/szemely-4×4-es-kisteherabroncsok/; a www.bridgestonebnewsroom.eu honlapot, vagy látogasson el Facebook, Twitter, Instagram oldalukra, illetve  YouTube csatornákra.

(Képek: Komárom–Európa Futóegyesület)