Sport Dél-komárom 2019. 06. 28.

Horváth Lea a 29., Sidi a 19. összetett puskában

A komáromi Sidi Péter a 19. helyen zárt szerdán a minszki Európa Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövő-versenyén a férfi kisöbű szabadpuska 3×40-es összetett számban, míg a szintén komáromi Horváth Lea 1150 körös eredménnyel a 29. helyen végzett a női kisöbű szabadpuska összetett számában egy nappal később. 

A három testhelyzetű, két és félórás, roppant fárasztó alapversenyt térdelve kezdték a versenyzők, melyben Sidi Péter nem túl kiemelkedő eredményt, 386 kört ért el. A fekvőben a komáromiak világ- és Európa-bajnoka sok kilencest lőtt, így 389 körrel fejezte be a második 40-es szakaszt. Sidi ezt követően 391 körös állót produkált, ám ezzel csak a 19. helyig tudott felkapaszkodni a 34 fős mezőnyben.

    „Sajnos csak egyszer edzhettem a pályán, így pedig nem tudtam jól beállítani a fegyvert. Nem éreztem a ritmust végig. Végül így is sikerült kiszenvednem egy kifejezetten erős eredményt állóban, de sajnos ez nem sokat ért” – nyilatkozta az MTI-nek a komáromiak 40 éves sportlövője.

 

Egy nappal később, a csütörtöki versenynapon a szintén komáromi Horváth Lea is rajthoz állt, 1150 körös eredménnyel pedig végül a 29. helyen végzett a női kisöbű szabadpuska összetett számában.

A minszki sportlövő központban nem fogadta kegyeibe a puskásokat az időjárás, reggelre feltámadt a szél, ami rendkívül nehézzé tette a versenyzők dolgát, akik szinte egytől egyig elmaradtak legjobb eredményüktől.

A mindössze 17 éves komáromi tehetség a 40 térdelő testhelyzetű lövését 382 körrel fejezte be, majd fekvőben 387-tel, állóban pedig 381 körrel zárt, összességében pedig 1150-nel. Edzője, Szucsák László a viadal alatt az MTI-nek elmondta, hogy tanítványával egyelőre még nem edzenek szélben, mert előbb a tökéletes technika elsajátításán van a hangsúly, azt kell kialakítani.

„Nem lőttem még ilyen időben. Borzasztó volt, végig szenvedtem, ez életem legrosszabb versenye. Menet közben azt gondoltam, még az 1150 sem lesz meg” – nyilatkozta az MTI-nek Horváth. – „Még a széllel sem lett volna baj, ha legalább egy irányba fúj, de összevissza kavargott, semmit sem tudtam csinálni.”

(mti)