Város Dél-komárom 2019. 06. 20.

„Büszkék vagyunk diákjainkra”

Dél-Komáromban is több száz tehetséges diák tanul. Közülük számosan a tudományokban, mások pedig a sport területén mutat példát a többiek számára, de akadnak olyanok is nem kevesen, aki mindkettőben jeleskednek. Az országos versenyeken kimagasló eredményt elért tanulókat köszöntötték a minap a Városházán, ahol az arra érdemesek, és felkészítő pedagógusaik díszoklevelet vehettek át dr. Molnár Attila polgármestertől és Turi Bálint alpolgármestertől.

Nektek diákoknak, tanáraitoknak, szüleiteknek egyaránt köszönjük ezeket a szép eredményeket. Mi komáromiak nagyon büszkék vagyunk rátok, hogy tudásotokkal öregbítették városunk hírnevét! Tudnotok kell, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez mérten mindenben támogat benneteket, és intézményeiteket. Legyen szó akár az iskolaépületek felújításáról, mint tettük azt a Feszty és a Kultsár esetében, jelenleg pedig a Jókai Gimnáziumban, vagy akár azok sportlétesítményeinek korszerűsítéséről, mint az a Bozsik, a Petőfi és a Kultsár esetében is megtörtént. Három év alatt három milliárdot fordítunk intézményeink modernizálására, ezzel pedig diákjaink tanulási körülményeinek javítására. Hiszek benne, hogy minden befektetett forint busásan megtérül majd a jövőben – fogalmazott dr. Molnár Attila polgármester.

Hozzátette: Komárom sportváros. Egyesületeinkben közel másfélezer diák sportol, ami országos szinten is kiemelkedőnek számít a hasonló méretű települések között. Az önkormányzat évek óta sikerrel folytatja a „Minden komáromi gyermek tanuljon meg úszni!” programot, a Rüdiger tó partján futókör és szabadtéri kondipark épült, a Laktanya közben pedig még az idén elkészül az új grund focipálya.

– Mindezen fejlesztésekkel a komáromiak aktív kikapcsolódását, az egészséges életmódra való törekvésüket próbáljuk segíteni, illetve, hogy mi komáromiak, és ti is minél inkább otthonotoknak érezzétek városunkat tette hozzá dr. Molnár Attila.

(komarom.hu)