Blog 2022. 05. 27.

Lejárt az állandó tesztelések ideje

Aki utazásra adja a fejét és ezáltal tesztkötelezettségre szorul, ne lepődjön meg a lehetőségek ritkulásán.

A Zdravcentrumban pénteken és szombaton egyáltalán nincs tesztelés!

A korona.gov.sk weboldalon már nem lehet időpontot foglalni!

A komáromi kórházban az U épületnél sincs már tesztállomás. Az itteni részen oltást lehet csupán felvenni.

Az otthon elvégzett teszteket a reptereken nem fogadják el – bár tapasztalatok szerint sokszor egyáltalán nem is kérik a teszt vagy az oltás igazolását…

Tesztlehetőség hétköznaponként 7:00-7:30 között áll rendelkezésre a kórház új, belgyógyászati épületében (I pavilon). A mintavétel az ezt követő idősávokban nem garantált. Az antigén teszt 7,99 Euróba kerül és aikusan 4-nyelvű (szlovák, magyar, angol, német). Nem kell külön igényelni az extra változatot, hogy külföldi használatra is alkalmas legyen. Sorra nem igazán kell számítani, az eredmény és papírozási folyamat perceken belül elintézhető.

Az időponttal rendelkezők elsőbbséget élveznek!

Ha a mintavétel helyszínen nem találunk illetékest, az I pavilonban elhelyezett recepción kell bejelentkezni. Itt a fizetés és az igazolás kiírása után következik a mintavétel, és perceken belül kézhez kapjuk az eredményt is.

A PCR teszt ugyanitt 44,90 Euró. Időpont az agellab.sk weboldalon foglalható. Online rezerváció esetén előrefizetéssel, utalással lehet téríteni a teszt árát. Az ellenanyag felmérését ugyanitt 12:00-12:30 között végzik, szintén csak hétköznaponként.