Mix 2021. 08. 19.

Fagyi-mustra All In

A nyári forróság idején mi mást is lenne érdemes tesztelni, mint a hűsítő nyalánkságokat? Komárom 9 fagyizóját vettük górcső alá, több helyen ellenőrnek véltek… Nem csoda, hisz fotóztunk és még a számlát is elkértük. Aggodalomra azonban semmi ok! Több száj, többet kóstol alapon igyekeztünk véleményt alkotni. Íme a tények, a többit pedig az olvasókra bízzuk! Próbáljátok ki mindet!

Billa melletti Fagyizó

 • Ár: 0,60 Eur/gombóc
 • Elhelyezkedés: kissé eldugott, pár asztal található

Kínálat: klasszikus fagylalt, némi extra variációval, mint a tiramisu, vagy esetemben a levendula, amit csokival kombináltam. Kezdetnek nem rossz, ár-érték arányban tökéletes, a nagyobb tölcsér pedig kifejezetten előnynek számít – hogy egy csepp se vesszen kárba.

Cool Bár melletti Luigi Gelateria

Ár: 0,80-1,20 Eur/gombóc

Elhelyezkedés: jól látható, leülni a kávézó teraszán lehet csak

Kínálat: jó hír az ételérzékenységben szenvedőknek, hogy laktóz, glutén, sőt akár mindenmentes kézműves olasz fagylalt is van a kínálatban. Sóskaramellát, maracuyát és dinnyét kóstoltunk – az ízkavalkád pedig megéri a pénzét. A gyerekeket rágógumi ízű, manócskás fagyi is csalogatja!

Nádor utcán található Geovanna Gelato

 • Ár: 0,80-1,20 Eur/gombóc
 • Elhelyezkedés: sétáló utca, vízpermet a közelben, tágas terasz

Kínálat: ugyan a magasabb árfekvésnél maradva, ám az ételallergiásokra tekintettel minden gyümölcsös íz vegán változatban áll az édességet kedvelők rendelkezésére. Sós karamell (a személyes kedvenc), sárgadinnye, belga csoki, grapefruit és light csoki tesztelve – hogy a cukormentes változat se maradjon ki. Egytől egyig intenzív ízek, a gyümölcsösek kifejezetten zamatosak. Nálam az olasz minőség viszi a prímet, az impozáns fekete papírba bújtatott tölcsér pedig még jól is mutat.

Klapka tér jobb oldali Fagyizó

 • Ár: 0,60 Eurótól/gombóc
 • Elhelyezkedés: két fagyizó egymás mellett, leülésre van hely bőven

Kínálat: íme egy tojásmentes fagyizó, így ezzel ki is pipáltuk a leggyakoribb ételérzékenységeket, mindenki tud választani számára megfelelőt úgy, hogy a gyomra se bánja meg. A csoki és málna sorbet kombináció zseniális – a málna csak úgy ropog a fogak közt, mintha valódi gyümölcsöt rágcsálnánk. A sós karamell a lengyel Krówki cukorkát idézi kifogástalanul – még folyós rész is található benne, a barackos túró pedig isteni finom.

Klapka tér bal oldali Fagyizó

 • Ár: 0,60 Eur/gombóc, forintot is elfogadnak
 • Elhelyezkedés: talán kissé hátrányba szorul a konkurencia mellett, leülésre van lehetőség

Kínálat: végre egy étcsokis csokifagyi változat, ami még finom is. Kinder csoki, levendula, smolko, főként a klasszikus változatok várják a vendégeket.

Víz utcai gyógyszertár előtti Jadran Fagyizó

 • Ár: 0,70 Eur/gombóc
 • Elhelyezkedés: a környéken egyedüli, újonnan nyílt, egy pad található közvetlenül előtte

Kínálat: klasszikus fagyi, csoki, eper, kinder hármast kóstoltunk. Nem extra a kínálat, az epresnél elgondolkoztam, hogy vajon a mű íz-e az, ami olyan intenzívnek hat, mindenesetre hűsítőnek megteszi.

Új lakótelepi Fagyizó a házak közti bódéban

 • Ár: 0,40 Eur/gombóc
 • Elhelyezkedés: eldugott, de a környéken egyedülálló, kizárólag délutáni nyitvatartás 15:00 után

Kínálat: szerény kínálat, ám a környéken élőknek kedvező, közeli nassolási lehetőség. A csoki helyett itt kakaósat tudtam kóstolni, ami nem túl intenzív, tényleg csak kakaós ízű, ahogy a sztracsatella is, a mangó és pisztácia viszont nem rossz. Legolcsóbb fagyi a városban, de cserében felejthető.

Kettes lakótelepi Fagyizó a Black Cross Gym mellett

 • Ár: 0,50 Eur/gombóc
 • Elhelyezkedés: le lehet ülni, egyedüli a lakótelepen

Kínálat: szintén kevesebb varációt kínálnak, ám a tölcsér kifejezetten praktikus. A csokis kellően erőteljes, ahogy a banán is, így mondhatni ár-érték arányban mindenképpen megéri.

Dóra Fagyizó a Petőfi utcán

 • Ár: 0,60 Eur/gombóc
 • Elhelyezkedés: jól frekventált, kiülős résszel a piachoz közel

Kínálat: almás rétest, (fura nevű, fehér színű) csokisat és ír kávésat választottam. Az ízek szinte összefolytak, egyik sem volt markáns, becsukott szemmel nem tudtam volna, melyik variációt eszem épp. Viszont van legalább néhány diabéteszes fajta is, az ár pedig átlagos.

Szerencsére a vizes fagyi már többnyire a múlté, a krémes variációk köszönnek vissza a legtöbb helyről. S bár sajnos a 3 koronás gombócár már tovatűnt, a meleg szezonban, bármerre is járunk, lépten nyomon érdemes elnyalni egy-egy félgömbnyi finomságot.

(Milány Kincső; megjelent: az AhojSzia havilap augusztusi számában)