Mix Dél-komárom 2020. 02. 14.

Család és Karrierpont nyílt Dél-Komáromban

A nők társadalmi státuszának megerősítést, illetve a GYES és a GYED évei után a munkaerőpiacra történő visszahelyezkedésüket segítő programot a Kemence Egyesület koordinálja. A projekt részleteiről néhány nappal ezelőtt tartottak egyeztető fórumot a szőnyi Kossuth utcában található Kemencés Házban, melyen Vajda Bence önkormányzati képviselő, a Pénzügyi bizottság elnöke is részt vett.

Schmelcz Gézáné egyesületi elnök elmondta, jelenleg magyarországi viszonylatban 71, míg a megyében, Tata, Tatabánya, Esztergom és Komárom központtal 4 CSAK-pont működik.

Manapság az egyik legfontosabb társadalmi hívószó a család lett. Ezt a közösséget igyekszik minden lehetséges eszközzel támogatni Magyarország kormánya is. Fontos, hogy a kisgyermeket nevelő nők is megtalálják a maguk helyét a munkaerőpiacon, hogy lehetőség szerint zökkenőmentesen össze tudják egyeztetni a karrier építést a családdal, a családi élettel, az anya és a feleség szereppel – hangsúlyozta az elnökasszony.

A karrierpontokban számos tréning, fórum, egyeztető megbeszélés szolgálja a fenti célokat, sőt idén februártól csütörtök délelőttönként gyermekfelügyeletet is biztosítanak.

Vajda Bence kiemelte, büszke arra, hogy Dél-Komáromban olyan közösségépítő szervezetek vannak jelen, amelyek fontosnak tartják a családok erősítését, hiszen a sikeres jövő, a sikeresen működő családok kezében van.

Magyarországon egyébként a közeljövőben összesen húsz hasonló pont nyílik meg.