Mix 2017. 10. 09.

Családi kör a Fesztyben

A dél-komáromi városvezetés – dr. Molnár Attilával az élen –  zsűrizte azokat a bográcsban készült finomságokat, melyekkel a szülők és az intézmény csapata benevezett a Feszty iskola családi napjára. Az október 7-ei eseményen több százan vettek részt, a programoknak az időjárás is kedvezett.

Remek hangulat uralkodott szombaton kora délután az iskola udvarán, amit most nem a diákok, hanem az intézmény dolgozói és az ide járó gyerekek szülei töltöttek meg. A családi nap több programot is kínált; volt zumba, cukrász- és hidegtál bemutató, ki lehetett próbálni a szakkörösök által készített Lego-robotokat, sőt a szülők a főzésben is összemérhették a tudásukat.

Nyolc csapat készített bográcsos finomságokat, volt csülkös bableves, őzpörkölt, csirkemájas ragu, dödölle. Iskolánk csapata töltött káposztát főzött. Egy kikötésünk volt csupán, hogy az ételek helyben készüljenek, ne otthonról hozzák azokat – tudtuk meg az iskola igazgatónőjétől, Kiss Máriától.

Az ínycsiklandó falatokat háromtagú zsűri pontozta, melynek tagja volt dr. Molnár Attila polgármester is.

A szülők a nap folyamán egy 30 kérdésből álló kvízt tölthettek ki, mely az „Okosabb vagy, mint egy ötödikes?” címet viselte. A kérdéseket az ötödikesek által tanultakból állították össze, kitérve a földrajzra, a matematikára, a történelemre és az irodalomra egyaránt.

A családi nap elődleges célja az, hogy a szülők jobban megismerjék egymást, hiszen erre a szürke, rohanó hétköznapokon nincs igazán lehetőség. Az esemény ugyanakkor adománygyűjtés is. A korábbi évek tombolaárusításaiból befolyt összegből játszótéri elemeket vásároltunk, megoldottuk az esővíz elvezetését, filagóriát és kerti bútorokat helyeztünk el az udvaron – magyarázta Kiss Mária.

Tavaly az önkormányzat támogatásának köszönhetően megszépült az iskola udvara, most területet tovább zöldfelületeit szeretnék rendbe tenni, bővíteni.

Képgaléria: