Sport Dél-komárom 2019. 04. 17.

Új pályát kapott a Feszty

Dél-Komáromban szinte minden hétre jut egy-egy új fejlesztés, beruházás. Tegnap például a Feszty Árpád Általános Iskola új sportpályáját avatta fel közösen Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő, dr. Molnár Attila polgármester és az intézmény igazgatónője, Kiss Mária. A pálya átépítéséhez a Magyar Kézilabda Szövetség fejlesztési programja járult hozzá.

Az ünnepségen az iskola diákjai adtak rövid műsort, majd köszöntők következtek. Dr. Molnár Attila úgy fogalmazott, mindig öröm, mikor elkészül egy-egy sportolási lehetőségnek teret adó új létesítmény, hiszen Magyarországon nagyon kevesen mozognak rendszeresen. Nem úgy Dél-Komáromban, ahol mintegy másfélezer tagot számlálnak a sportegyesületek.

A városban egyébként nemrég kapott új kültéri pályát a Bozsik, és a Kultsár iskola, valamint a Petőfi. Ez utóbbiban néhány hónapja adták át a felújított tornatermet is, csakúgy, mint a Jókai gimnáziumban, amely a közeljövőben teljes energetikai korszerűsítsen esik majd át. Mindezek mellett pedig még a mai napon felavatják a Rüdiger tó partján létesített szabadtéri kondiparkot is.

Három év alatt három milliárd forintot költünk intézményeinkre, amely kiemelkedőnek számít. Ezek a fejlesztések azt szolgálják, hogy városunk Komárom valóban mindannyiunk otthona legyen – zárta gondolatait a polgármester.