Mix Dél-komárom 2021. 10. 26.

Dél-Komárom idén is csatlakozott a TE SZEDD! akcióhoz

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium akciója összeköti a környezetvédelmet az önkéntességgel, erősíti a közösségi összefogást, segíti a szemléletformálást.

A Komáromi Polgármesteri Hivatal és a Komáromi Járási Hivatal közös szemétgyűjtési akcióján, – melyen dr. Molnár Attila polgármester és Vajda Bence önkormányzati képviselői is részt vett – nemrég közel félszázan szedték a hulladékot városszerte.  

Havran-Tóth Bernadett környezetvédelmi referens elmondta, a hivatalok munkatársai mellett, a Jókai Mór Gimnázium, a Kultsár István Szakközépiskola, a Koppánymonostori Általános Iskola az intézményeik körüli közterületeken szedték össze a szemetet.

Az illegális hulladéklerakóban olyan mosószeres flakonok és üdítős üvegek is voltak, amiket évtizedekkel ezelőtt dobtak el.

Az önkéntesek a mások által eldobált szemetet három helyszínen gyűjtötték össze: az Ácsi út mentén, a Somos utcában és az Újszállási utcában. Az akció során összesen 45 zsák hulladék gyűlt össze. Több monitortól, két hűtőtől és gumiabroncsoktól is sikerült megtisztítani a területet.

(komarom.hu)