Zöld Dél-komárom 2023. 04. 06.

Már lehet jelentkezni a TeSzeddre!

A TeSzedd!” akció Magyarország legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 11. alkalommal kerül megrendezésre az Energiaügyi Minisztérium támogatásávalAz akcióhoz Dél-Komárom ez évben is csatlakozik! Akinek van kedve még jelentkezhet!

A program szervezője és koordinátora az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket. Az idei TeSzedd! akcióra 2023. április 22-28. között kerül sor.

A TeSzedd! akció keretében az elmúlt években több ezer tonnányi illegálisan lerakott hulladéktól tisztították meg a lelkes önkéntesek az országot. Csak tavaly közel 850 tonna szemetet gyűjtöttek össze 893 helyszínen oktatási intézmények, baráti társaságok, cégek, munkahelyi vagy helyi közösségek egy-egy koordinátor irányításával.

A 2023. évi TeSzedd! akció keretében az önkéntesek által összegyűjtött hulladékok elszállításának és ártalmatlanításának költségeit, valamint a hulladék összegyűjtéséhez szükséges eszközök (kesztyű, zsák, kötöző) beszerzését az Energiaügyi Minisztérium támogatja.

A hulladékgyűjtési akcióra 2023. április 11-ig a https://szelektalok.hu/teszedd/  weboldalon lehet jelentkezni, a  honlapon a részvételi feltételek, részletes  tájékoztató megtalálható. Felmerülő kérdés esetén a szervezők az  +36-30-119-1866 (főmenü 6-os gomb) telefonszámon vagy az info@teszedd.hu e-mail címen állnak az érdeklődők rendelkezésére.