Zöld Dél-komárom 2023. 05. 03.

Folyamatosan zöldítik Dél-Komáromot!

Az idén 11. alkalommal megrendezett „TeSzedd! – Önkéntesen a Tiszta Magyarországért!” országos programban Dél-Komárom város önkormányzatának dolgozói és a járási hivatal munkatársai is részt vettek.

A dél-komáromi önkéntesek április végén a Monostori Erődtől az Ácsi útig gyűjtötték össze a szemetet, hogy megtisztítsák a területet.

Dr. Molnár Attila polgármester hangsúlyozta, hogy fontos, hogy ne csak egy napot fordítsunk figyelmet a lakókörnyezetünkre, ezért nagyon hálás a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft-nek, a KÖSZ-nek és a helyi civil szervezeteknek, akik folyamatosan odafigyelnek a tiszta környezet fenntartására.

(Fotó: Komárom Facebook)

A közeljövőben a hulladékgyűjtés Koppánymonostoron folytatódik, ahol az önkéntesek az SK Battery munkatársaival együttműködve takarítják majd a területet.

Nem ez volt egyébként az egyetlen zöld akció az elmúlt napokban, hiszen az április 22-i Föld napja alkalmából faültetést is szerveztek, amelyhez intézmények és magánszemélyek is csatlakoztak.

A kezdeményezés során közel félszáz virágzó fát és cserjét ültettek el. A Csillag óvodások rövid műsorral is hozzájárultak az esemény sikeréhez. A fák ültetésében a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai segítettek.

Szintén április végén zajlott az „Ültess fát gyermekedért, Komáromért!” program, amelyre ezúttal 23 család érkezett, akik 23 fát ültettek el a Gyurkó János Tanösvény mentén. A programot a KEBEL (Komáromi Erődök Barátainak Egyesülete) szervezte.

Pólya Mária, az Egyesület vezetője elmondta, hogy a városvezetés és a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. is kiemelten támogatja a zöld kezdeményezéseket. A program részeként a KEBEL tagjai a területet megtisztították a hulladéktól, majd tea és zsíroskenyér kínálásával köszönték meg a családoknak a részvételt.