Város Dél-komárom 2023. 09. 05.

Dél-Komárom támogatja az iskolakezdést is!

Ezt a bejelentést a minap hozta nyilvánosságra dr. Molnár Attila, a település polgármestere a város közösségi oldalán.

-Tudjuk, hogy sajnos sokak számára jelentős anyagi kiadás az iskolakezdés, így az önkormányzat egy külön keretet hozott létre a rászoruló családok támogatására. Arra bíztatom a szülőket, éljenek ezzel a lehetőséggel, keressék fel a Városháza szociális ügyekkel foglalkozó kollégáit, akik mindenben a komáromiak segítségére állnak – foglamazott a videóban a városvezető.

Dr. Molnár Attila emellett külön köszönetét fejezte ki a Máltai Szeretetszolgálat és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat helyi csoportja felé is, amely iskolai tanszercsomagokkal segíti a családokat.

Az önkormányzat nem csupán ezzel az egy juttatással igyekszik segíteni a komáromiak mindennapjait, hiszen az elmúlt években egy egyedülálló kedvezményrenszert alakítottak ki a városban.

Így a dél-komáromi önkormányza segíti a fiatalok első lakáshoz jutását. Egyszeri, vissza nem térítendő kelengyepénzt biztosít az újszülöttek családjai számára, csakúgy, támogatást ad az első házasulóknak.

Átvállalja a kismamák és a diákok helyi járatokon való utazási költségeit. Térítésmentesen biztosítja valamennyi bölcsődés és óvodás gyermek étkezését. Fenntartja a térítésmentes „Minden komáromi gyermek tanuljon meg úszni!” programot! Térítésmentesen igényelhető rotavírus elleni védőoltást biztosít a gyermekorvosok és a védőnők közreműködésével. Átvállalja a 70 éven felüliek szemétszállítási díját, valamint továbbra is részt vesz a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerben is.