Város Dél-komárom 2019. 08. 23.

Dél-Komáromban is épül Öregvár

…persze nem eredeti méretben, hanem interaktív tematikus játszótér formájában, amelyet, dr. Molnár Attila polgármester tájékoztatása szerint, már az ősszel birtokukba vehetnek a komáromi gyerekek.

A Jókai ligetben zajló beruházás közbeszerzése néhány hete zárult le, jelenleg a területrendezés és a játékelemek gyártása folyik. Az új játszótér a tervek szerint egyfajta új turisztikai élménnyel, attrakcióval is gazdagítja majd a város idegenforgalmi kínálatát.

A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program projektjének megvalósítására mintegy másfél évvel ezelőtt pályázott a dél-komáromi önkormányzat. A kírásra több magyarországi és felvidéki településsel közösen jelentkeztek. A pozitív elbíráslásnak köszönhetően nem csupán Dél-Komáromban, de Tatán, Kisbéren, Oroszlányban, Észak-Komáromban, Érsekújváron, Gútán, Vágsellyén is megépül majd egy-egy épített történelmi értéket mintázó tematikus játszótér. Az ógyallai, az oroszlányi Bányász Múzeum mintájára épült parkot májusban már át is adták.