Kultúra Dél-komárom 2021. 04. 09.

Dél-Komáromot bemutató foglalkoztató mesekönyv készül

Szabó Olivér és Gál László kötete játkos formában kívánja bemutatni Dél-Komárom történelmi múltját, szellemi örökségét, úgy, hogy az a gyerekek számára is érdekes, izgalmas legyen – írja a komarom.hu

– Az első megoldandó probléma, a korosztály kiválasztása volt. Végső soron az óvodai felső és iskolai alsó tagozatot céloztuk meg, de készül egy kifejezetten a legkisebbeknek szóló kifestő is – mutatta be a készülő művet Szabó Olivér.

A történetről az alkotók nem akartak sokat elárulni. A fő cél a jelen és a múlt összekapcsolása volt. A múlt jelképe Szuronyfi Szaniszló, a ’48-as huszár, a jelen szimbóluma pedig Luca, a komáromi kisleány.

– Mivel lányos édesapa vagyok, ragaszkodtam hozzá, hogy egy kislány is mindenképp jelenjen meg a történetben – mondta mosolyogva Gál László, a könyv társszerzője, aki hozzá tette, így született meg Luca karaktere, a népdalból is ismert komáromi kisleány, akit Szuronyfi Szaniszló vezet végig Komárom nevezetességein.

A mesekönyvet illetőleg a legfontosabb szempont volt, hogy semmiképp ne legyen sablonos, ellenben legyen izgalmas és szórakoztató.

Minden történethez kapcsolódik majd információs rész, valamint egy-egy szó, vagy kígyó labirintus játék, számolós feladat és képkeresés is.

A szövegvilág, képi világgal is kiegészül, hiszen a gyerekek számára vizuális élményt is kell nyújtani. A történet részét képezi majd egy Mesekomárom térkép, melyen minden felfedező megtalálhatja a komáromi látványosságokat.

A kötet előkészítése várhatóan május végére fejeződik be, igy a nyár elejére a gyerekek kezükbe is vehetik az új komáromi foglalkoztató mesekönyvet.