Kultúra Dél-komárom 2022. 06. 07.

Elkészült a komáromi mesekönyv második kötete

A dél-komáromi Városmarketing Kft. felkérésére Szabó Olivér szerző és Barta Zsanett a kötet grafikusa ismét egy remek történelmi mesével ajándékozta meg a komáromi gyerekeket és a városba érkező kicsiket és nagyobbakat.

A műben Szuronyffy Szansziló “békebeli tüzértiszt” és barátja Luca, a komáromi kisleány ezúttal egy képzeletbeli időutazáson vesznek részt, és a város neves történelmi személyiségeivel ismerkednek meg. Az egyes fejezetekben olyan legendákkal hozza őket össze a sort, mint a komáromi vár hős ’48-as védőjével, Klapka Györggyel, a muzsikuszsenivel, Egressy Bénivel, az írófejedelemmel, Jókai Mórral, az operett-királlyal Lehár Ferenccel, a stresszelmélet atyjával, Selye Jánossal, az Aranycsapat legendás balszélsőjével, Czibor Zoltánnal, vagy épp Dél-Komárom első polgármesterével, a városépítő Alapy Gáspárral.A történelmi mesekönyv a dél-komáromi Tourinform Irodában, valamint a helyi turisztikai szolgáltatóknál ingyenesen hozzáférhető.

Az első kötetet, melyben Szaniszló és Luca a város történelmi és turisztikai jelentőségű helyszíneit járták körbe és mutatták be gyerekszemmel, szintén utánnyomásra került.

A figurák a Kemence Egyesület jóvoltából, hamarosan báb formájában is hozzáférhetők lesznek.

Schmelcz Gézáné, az Egyesület elnöke korábban elmondta, az EMMI kiírt egy termékfejlesztési pályázatot. Ezen szerepelt sikeresen az egyesület, a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Kft-vel közösen. A projekt során a Komáromi kisleány, Luca és Szuronyffy Szaniszló mesefüzet szereplőit készítik el báb formájában. A felhíváson kizárólag akkreditált rehabilitációs foglalkoztatók indulhatnak és a projektben olyan terméket fejlesztenek, amelyeket a megváltozott munkaképességűek, a Kemence Egyesület munkatársai, el tudnak készíteni.

Szólj hozzá!