Sport Dél-komárom 2018. 01. 29.

Diákolimpia döntő a floorball-fellegvárban

Január 20-án és 21-én a kispályás Floorball Országos Diákolimpia döntője zajlott a dél-komáromi sportcsarnokban. A kétnapos sporteseményen a sportág legjobbjai léptek pályára, köztük tíz (hat fiú és négy lány) komáromi csapat. Az esemény szervezője a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület volt.

A „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért folyó mérkőzéseken az I–VI. korcsoportos versenyzők lány- és fiúcsapatok mérkőztek meg egymással. Az országos táblán korcsoportonként 8-8 iskola szerepelt. Az intézmények csapatai a korábban zajlott selejtezőkön jutottak a döntőbe.

Az első nap a csoportmérkőzéseké volt, melyet a helyosztók követtek. Az első napon az I., az V. és a VI. fiú-lány korcsoport, vasárnap pedig a II., a III. és a IV. fiú-lány korcsoport mérte össze tudását.

A megnyitón Balogh Gábor a diáksport szövetség elnöke, korábbi olimpiai ezüstérmes öttusázó és Dr. Molnár Attila polgármester köszöntötte a sportolókat és a szurkolókat. Megjelent továbbá Turi Bálint alpolgármester és Horváth Gyula sporttanácsnok is.

A tornán végül Dél-Komárom három arany és három ezüstéremmel lett gazdagabb, a Jókai gimnázium a legeredményesebb középiskola, míg a Bozsik a legeredményesebb általános iskola címet is elhozta.

A verseny fővédnöki tisztét Áder János köztársasági elnöke töltötte be. A rendezvény védnökei Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, dr. Palkovics László, köznevelésért felelős államtitkár, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere, és Veisz László a Magyar Floorball szövetség elnöke volt.